2019. december 15., vasárnap

LASSAN MI IS KILÉPÜNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: SWAN EDGAR
2019.12.15.


Vidám vasárnap reggelt! Nem vallásilag persze, nem is szektailag, hanem csak úgy, teljesen hétköznapi értelemben. Az Orvosi Kamara tiltakozik a szép új fideszes embertelenségi törvény ellen. Az orvosok úgy vélik, nem lehet senkitől megtagadni az orvosi ellátást, akár tartozik a TB-nek, akár nem. Ehhez képest a Fidesz egyik háziszakértője, egyben adóügyi államtitlára, Izer Norbert tapsikol a fideszes propagandamédiában, hogy hűde jó lesz, itt vannak a tiszta viszonyok. Akkorjó.

Most, hogy nagyjából biztos (bár azért a briteknél soha nem teljesen tuti) az, hogy belátható időn belül kilépnek az Unióból, Bayer Zsolt lovagkeresztes udvari költő gyakorlatilag meghirdette, hogy Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengelország, valamint Olaszország – ahol mindjárt Salvini lesz a vezér – ki fog lépni, mert úgy szar az egész Unió, ahogy van. Készüljünk fel. Aha. Azt is írta ez a végtelenül okos és hozzáértő ember, hogy Nagy-Britannia nem csupán meg sem fogja érezni a Brexitet, de sokkal faszább lesz minden. A határok átjárhatóak maradnak, az áruk gond nélkül jönnek-mennek, a külföldi munkavállalókkal (pláne a magyarokkal) semmi nem fog történni. Majd térjünk vissza erre tavasszal. Én nem is kétlem, hogy a Fidesznek és a NER haszonélvezőinek a legjobb lenne kilépni az Unióból. Ha már onnan nem lehet több zsákmányra számítani, az eddigit akkor is meg kellene őrizni. Értem, hogyne érteném. A pénzről szól. Ez is.

Ha már. Tudom, hogy problémák vannak a honlappal. Most mesélhetnék hosszan szívszaggató meséket, könnyesbús szép történeteket. Az a helyzet, hogy gyorsabban növekszik az olvasótábor, mint ahogy az előfizetői- vagy a támogatói kedv. Úgy fest, kinőttük a szervert. Ilyenkor persze elég kézenfekvő a megoldás: nagyobb hely kell. Csak hát eléggé ki vagyunk feszülve az anyagi lehetőségeket tekintve. Igencsak fillérre körbe vannak rajzolva a lehetőségeink és még így is előfordul, hogy az a kevés fizetés sem jön ki a havi bevételből. A szerverbővítés most újabb érvágás. Megcsináljuk – éjjel, hogy a kényszerű leállás ne okozzon nagyobb kellemetlenséget a szükségesnél – és remélem, mire ezeket a sorokat olvassátok, már minden rendben lesz. Kivételesen szombat este írom a másnapi jóreggelt, ha esetleg a szerkesztő makacskodna, legalább ez meglegyen. Sokan panaszkodtatok a műszaki problémák miatt. Akkor képzeljétek el, mi mit küzdöttünk. Hiszen munkáink szálltak el a szélbe, egy cikket felküzdeni a szokásos két perc helyett sokszor akár 20 percig is tartott. Ez biztosan nem tűnik nagy ügynek, pedig az. Szorozzátok a 20 percet tizenegyszer. Közel négy órát rabolt el naponta akkor, amikor már eddig is csapágyas volt mindenki a csapatban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.