2019. december 7., szombat

LATTMANN TAMÁS: KONCEPCIÓS ELJÁRÁS INDULT ELLENEM

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2019.12.07.


Egy komment miatt rúgták ki Lattmann Tamást a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről. Az indoklás szerint Lattmann szexista kijelentést tett, a nemzetközi jogász koncepciós eljárásnak nevezte a döntést a Hírklikknek adott nyilatkozatában.

A közvéleményt teljesen meglepte, hogy önt kirúgták a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről. Ezt csak ma tudta meg?

Lényegében igen, váratlanul is ért.

Pedig a nyilvánosság elé tárt dokumentumokból kiolvasható, hogy az egyetem rektora, Koltay András egy hónapja létrehozott egy bizottságot, amely az ön Facebook posztjait kívánta tanulmányozni.

Kétségtelen, a rektor azt kifogásolta, hogy Párkányi Eszter nevű hölgyre azt találtam mondani, hogy az „Alapjogokért Központ az a hely, ahol az alapszakos diplomájukat sem megszerzett „elemzők” osztják az okosságot a propaganda médiában. Igaz, legalább csinosak.Vajon milyen funkciójuk van még?

Ez sérthette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát, esetleg magát az egyetemet?

Nem hiszem, hisz a poszt további részében egyértelművé tettem, hogy nem „arra” gondolok.

De szexistának minősítették a megjegyzését?

Igen, lehetett is ilyen olvasata, de a komment-folyamban később jeleztem, hogy semmi olyasmire nem gondolok, mint amit az egyik propaganda kiadvány próbált belemagyarázni. Egyébként erre a rektor figyelmét is felhívtam, mert a „tényállás” teljes értékeléséhez ez is hozzátartozik.

A ma reggel kézhez vett rektori határozatból azonban kiderült, hogy a megjegyzésemet figyelmen kívül hagyta. Illetve a felmondólevelében nem is egy, hanem több, szerinte gyalázkodó megjegyzésről ír, ami tényszerűen nem igaz. Az eljárás alapja, egy darab komment volt csupán! Ez teljesen egyértelmű, hogy koncepciós eljárás indult ellenem.

Egyébként önnek is joga van a véleménynyilvánításhoz, vagy a nemzetinek tartott egyetemen aláírt olyan papírt, hogy nem bírál fideszes propagandistát?

Természetesen ilyen kötelezettséget nem írtam alá, a szólás szabadsága mindenkit megillet. Egyébként, ha az egyetem vezetésének magatartássommal kapcsolatban bármilyen gondja is van, akkor vagy etikai, vagy fegyelmi eljárást lehet indítani. Ellenem viszont „érdemtelenségi” eljárást kezdőtött, s emiatt rúgtak ki, pedig ilyen nem is szerepel az egyetem szabályzatában. Emiatt a levélben nem is található egyetlen jogszabályi hely sem, ami a vizsgálat alapját képezhetné. Vagyis az egész eljárás nélkülözi a jogalapot, amit az első meghallgatásomon jeleztem is. Ez több, mint gáz!

...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.