2019. december 9., hétfő

MI VAGYUNK AZ EMIGRÁNSOK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.12.09.



  Vidám jó reggelt! Megint rajtam a sor(os) és 
  az idegbaj, hogy meddig mennek még el 
  maffiadiktátorék, amire már a fotelba ragadt 
  seggű patópálok és patópálnék is azt 
  mondják, ez elég volt. Tudom, hogy 
  nyekeregni sokkal egyszerűbb és 
  bejelenteni, soha nem szabadulunk meg 
  ezektől, kár minden erőfeszítés, de a 
  véleményem változatlan: ez már a 
  végvonaglás. Igaz, az a meggyőződésem 
  sem változott, hogy még nagyon sokat fog 
  romlani a helyzet, mire vége lesz. De már ez 
  sem érdekel, úgysem lehet megúszni. Akkor 
  meg mindegy, legyünk túl rajta.

A Magyar Ateista Társaság feljelentette Kövér Lászlót közösség elleni uszítás vádjával. Nem butaság egyébként, naponta fel lehetne jelenteni a mára teljesen begőzölt portást. Kövér rohadtul keveri a szólás szabadságát a legalja, mocskos uszítással. Persze arról is meg van győződve valószínűleg, hogy neki és elvtárainak joga van bármilyen ocsmány módon gyalázkodni, de róla és imádott gazdájáról senki ne merjen egy rossz szót sem szólni, mert akkor kezdődik a vég nélküli hörgés. Én speciel nem vallom magam ateistának – azon egyszerű oknál fogva, hogy ahogy isten létét, úgy isten (bármit is értünk isten alatt) nem létét sem tartom bizonyítottnak -, a vallást azonban elutasítom. Ami ebben az országban mostanában megy, amit a megélhetési keresztények megengednek maguknak, az bőven túlmegy minden határon. A portás gyógyszere olyan messzire gurult, hogy azt már ötven intenzíven empatikus dilidoki sem tudná összeszedegetni. Eddig még csak – pedig az sem csak – a baloldaliak és liberálisok ellen uszított ez a túlfizetett tahó, de mostanában annyira beleszorult a vakhitbe, hogy a nem vallásosokat átkozza és mocskolja teli tüdőből. És úgy hiszi, neki ehhez joga van. Na, nem baj, tudtommal a böriben is van mód gyakorolni a vallást. Lesz ideje elmélyülni.

A pártlapok veszettül köpködnek, mert ma estére tüntetés szerveződik a Fidesz legújabb terve ellen, ezúttal a színházakat óhajtják felzabálni. Legalja posványék teljes hangerővel nyüszítenek, hazugságot és mocskolódást keverve a vinnyogásba. Egyrészt, hogy drágajó kormányunk nem fizeti a színházaknak járó támogatást, mert az úgy korrekt, hogyha drágajó kormány finanszíroz, akkor ellenőrizhessen is és bele is szólhasson. Aha, meg a lónak a faszát. Pont ugyanezt harsogták akkor is, amikor rátették a mocskos mancsukat a MTA kutatóhálózatára. Mostanra szét is baszták az egészet, ahogy arra lehetett is számítani. Azt pedig már ötezerszer elmondtam, de nem vagyok rest elismételni: nem a kormány fizeti a színházak támogatását, hanem mi, adófizető polgárok. Baloldaliak is, liberálisok is. A geci kormány rajtunk, polgárokon akar bosszút állni. Tőlünk akarja elvenni a színházat, a könyvet. Mindent. Azt pedig csak visszafogott szentségelés közepette jegyzem meg, hogy elmegy a retkes picsába az összes ótvaros görény propagandista, amikor ráfér a pofájukra neves művészek, hosszú évtizedek óta szeretetnek és tiszteletnek örvendő színészek pocskondiázása. Pogány Judit, Gálffi László, Bálint András, Mácsai Pál, Ónodi Eszter, Péterfy Bori nevét még akkor is ismerni fogjuk, amikor Orbán Viktor tyúkszaros diktatúráját elfújta a szél, az érte vergődő bűnözők pedig méltó helyükre kerültek.

Jut is eszembe Mácsai Pálról. Talán ideje lesz leporolni azt a verset. Akkor másféle nagyuraknak szólt. A címzett változott, a mondanivaló nem...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.