2019. december 19., csütörtök

ORBÁN AUTOKRATAKÉNT KIHASZNÁLJA AZ ÜLDÖZÖTT KERESZTÉNYEK HELYZETÉT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2019.12.19.


Az Economist szerint Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin az európai liberálisokat hibáztatja az üldözött keresztények miatt. Politikai tőkét kovácsolnak ebből.

Cikket írt a brit Economist a keresztényüldözésről és arról, hogyan viszonyul ehhez két autokrata vezető, Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök. A lap azt írja, valóban sokfelé üldözik a keresztényeket a világban, azonban

az autokraták kihasználják ezt, és politikai tőkét kovácsolnak ebből.

Felidézik a múlt hónapban, Budapesten tartott keresztényüldözés elleni konferenciát is, ahol például II. Ignatius Aphrem, a szír ortodox egyház pátriárkája azt mondta, „sokan nem hallották meg a sírásunkat”, és sokan nem is segítettek nekik, kivétel ez alól Magyarország, a konferencia házigazdája. A pátriárka köszönetet mondott hazánknak, amiért a régóta elkötelezett keresztények iránti segítségnyújtásban.

Az Economist ír a magyar kormány Hungary Helps programjáról is, amiről a legutóbbi hír, hogy elkezdték a magyar állam által támogatott iskola építését Kurdisztánban.

A lap szerint a „tolóerő” az üldözött keresztények elleni fellépésben Orbán Viktor, aki a kereszténység védelmezőjeként próbálja bemutatni magát, miközben Magyarországon elutasítja a muzulmánokat és a nyugati liberalizmust, legszorosabb szövetségese pedig Vlagyimir Putyin, aki nemrég azt mondta, hogy az oroszok „könnyes szemmel” figyelik a közel-keleti keresztények helyzetét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.