2019. december 12., csütörtök

TÖBB SZÁZMILLIÓS VITATOTT TÉTELEK AZ ÚJ USZODÁNÁL

MAGYAR HANG ONLINE
Szerző: KATONA MARIANN
2019.12.11.


Egy továbbra sem használható medence, az ürességtől kongó fitnesz terem, egyenetlen térkövek, vélhetően a beázástól megsérült vakolat kint is bent is – néhány kép az önkormányzati választások előtt még gyorsan átadott II. kerületi Gyarmati Dezső Uszodából. A korábbi fideszes polgármestert váltó ellenzéki kerületvezetés, illetve a kivitelező összesen több százmillió forintnyi tételt vitat a létesítménynél. Az uszoda vezetése azt hangsúlyozza, hogy egyelőre a próbaüzem zajlik, a hibák és hiányosságok természetesen a működést nem befolyásolják, így zavartalanul tudják fogadni a vendégeket.

Gyerekcsoportok érkeznek oktatásra és felnőttek úsznak egy átlagos hétköznapi délelőttön a nemrég átadott Gyarmati Dezső Uszodában. A környékbeliek által régóta várt létesítményt még Láng Zsolt korábbi fideszes polgármester nyitotta meg nem sokkal az – egyébként számára vereséget eredményező – október 13-i önkormányzati választás előtt. Lapunk már beszámolt róla, hogy az újonnan felállt ellenzéki kerületvezetés ugyanakkor nem elégedett: életre hívnak egy vizsgálóbizottságot, mert több száz millió forintra rúg – az egyébként csaknem 6 milliárdba kerülő központban – a vitatott tételek összessége, mind az önkormányzat, mind a kivitelező részéről.

Most pedig a helyszínen – Őrsi Gergely polgármester szervezésében, Drávucz Rita uszodavezető kalauzolásával – azt is megmutatták, mik a gondok. Az egyik, jól látható problémához felfelé kellett nézni: a plafon burkolata a falként szolgáló üveg közvetlen közelében felpúposodott, a külső oldalon pedig egy-egy darab le is jött. Nyilvánvalóan nem befolyásol semmit az elsősorban esztétikailag zavaró probléma, de egy frissen átadott uszodában talán mégsem ezt várná az ember...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.