2019. december 12., csütörtök

VIDNYÁNSZKY NEM MONDOTT IGAZAT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2019.12.12.


Az ATV vendége volt szerda este Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke. Nem véletlen, hogy ő szerepelt; a nap folyamán fogadta el a parlament azt a törvényt, amely olyan nagy vihart kavart, ami miatt tüntettek is Budapesten – természetesen hiába. A kormány nyilván örült annak, hogy olyan embert láthat az adásban, aki egyetértett a törvénnyel, sőt, annak kialakításában aktívan részt is vett...

...A Hírklikk megkérdezte Hegedűs D. Gézát, az említett társaság elnökségi tagját, aki elmondta, az elnökségük – három vezető – valóban találkozott Vidnyánszkyval, de szó sem volt egyeztetésről. „Inkább szemrehányásnak mondanám” – fogalmazott a művész, megjegyezve, természetesen szemrehányást tettek Vidnyánszky Attilának az új jogszabály miatt, amellyel egyáltalán nem értenek egyet, mi több, elfogadhatatlannak tartják.

Hegedűs D.-től megtudtuk: a Nemzeti Színház vezetőjével a POSZT-ról, a pécsi színházi találkozóról beszéltek, amely lényegében meghalt, és amely abban a formában, ahogy például tavaly működött, szintén tarthatatlan. Hegedűs kifejezetten csúsztatásnak nevezte, hogy a szerdai megbeszélésüket egyeztetésnek tüntette fel Vidnyánszky. Egy ilyennek értelme sem lett volna. Azt is tudtunkra adta a művész, hogy a törvény tervezetéről korábban sem kérdezte őket senki, sem a kormány, sem pedig a Teátrumi Társaság részéről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése