2020. január 17., péntek

1993-BAN AMPUTÁLTÁK A LÁBÁT, ALAPOSAN MEGVIZSGÁLTÁK A ROKKANTKÁRTYA MEGÚJÍTÁSÁÉRT, AMIT AZÓTA IS HIÁBA VÁR

24.HU
Szerző: MÁZSÁR TAMÁS
2020.01.17.


Évát levetkőztették, protézissel kellett mankó nélkül járnia, pedig egyértelmű, hogy állapota végleges. Több mint három hónapja hiába vár az új parkolási igazolványára. A hasonlóan megalázó esetek elkerülése érdekében elvileg már megváltozott a szabályozás – csak betartani nem sikerül.

Éva több mint három hónapja nem tudja használni a mozgássérülteknek járó parkolási igazolványát, pedig férjével, Istvánnal gyakran járnak autóval, nagy szükség lenne rá. Az asszony 68 éves, 1993-ban egy orvosi műhiba következtében amputálták a jobb lábát. Igazolványa tavaly október 9-én járt le, de azóta sem kapta kézhez az újat.

Nemcsak az elhúzódó eljárás bosszantó számukra, hanem az is, hogy Évát annak ellenére hívták be felülvizsgálatra, hogy rokkantsága végleges. A vizsgálat során le kellett vetkőznie, és a lábprotézisével bot nélkül kellett járnia.

Nincs jelentősége, de Éva történetét azért ismertem meg, mert ő a nagynéném. Tartós állapota miatt a parkolási igazolványát, másokhoz hasonlóan, öt évre kapta meg korábban, a meghosszabbítását pedig már tavaly júliusban elkezdte intézni.

Nem úgy megy az....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.