2020. január 18., szombat

A KÜLÖNBSÉG KÖZTÜNK ÉS GULYÁS MÁRTON KÖZÖTT ANNYI, HOGY Ő KI IS MERI MONDANI, AMIT GONDOL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.01.18.


Gulyás Mártonék ügyében – az ÁSZ épületének átfestéséről van szó – a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítéletet hozott, amely ítélethozatalnál mellőzték a tárgyalást. A bíróság egy férfival szemben (feltehetően Gulyás Mártonról van szó) 240 óra közérdekű munkát és 120 ezer forint pénzbüntetést, egy másik férfival szemben 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki, a többi vádlottat pedig 3 évre próbára bocsátotta. Gulyás Márton már megszokta a közmunkát, hiszen nem ez volt az első eset, amikor hasonló módszerekkel élt azért, hogy felhívja a figyelmet valamilyen társadalmi igazságtalanságra. Mint utolsó lehetőség maradt ez a kezében, ezért ezzel élve nemtetszését fejezte ki azzal szemben, hogy az ÁSZ nem sokkal a választások előtt több ellenzéki pártot is aránytalanul megbüntetett, miközben a Fidesz-KDNP-t még csak meg sem dorgálta.

Az akció elérte a célját, elég ha megnézzük, hogy most is éppen erről van szó. A 2018-as akció felhívta a figyelmet az egyértelmű törvénytelenségre, ezért nehéz lenne vitatkozni Gulyásék cselekedetével. Lehet, hogy nem teljességgel volt szabályos az, amit tettek, viszont az sem az, amit az ÁSZ művel immár évek óta Domokos László vezetésével. A Fidesz kádere ugyanis folyamatosan azon van, hogy eleget tegyen azoknak az utasításoknak, amelyek vélhetően legfelső szintekről érkeznek. Az embereknek ebből már bőven elegük van, de mivel az ÁSZ nem tartozik elszámolással senki felé – egyedül a Parlament felé tartozna, de mivel ez a fideszes kétharmad miatt lényegében Orbán Viktort jelenti, ezért ez egyenlő a senkivel –, ezért azt csinálnak, amit csak akarnak. Ezzel a szervezet működése befolyásolja a választások kimenetelét is, ami egy jogállamban minimum törvényellenes, itthon azonban semmi több, mint a NER hétköznapi működésének része.

A döntés – pénzbüntetés, közérdekű munka – várható volt. Gulyás Márton már korábban is tett hasonlót, akkor is közmunkára és pénzbüntetésre ítélték. Ezúttal azonban a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség nem elégedett meg a büntetéssel, súlyosbítást kért az elkövetőkre. Ezen kívül az Állami Számvevőszék is hallatott magáról, amikor is polgári peres eljárást kezdeményeztek az ügyben, mivel a támadók a nemzeti vagyont rongáltak meg. Az ügyészség szerint a festék eltávolítása – sokan emlékezhetnek még a nagynyomású mosót használó igen ügyes takarítóra – állagsérelemmel járt, a kár pedig meghaladta a 3,2 millió forintot. Ez már csak azért is nevetségesen magas összeg, mivel Gulyásék vízzel mosható festékkel dobták meg az épületet, nem pedig olajfestékkel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.