2020. január 16., csütörtök

A NÉPPÁRT LÖKÖDI VÉGRE KIFELÉ ORBÁNT, NEM Ő DÖNT - AZ EURÓPAI NÉPPÁRT SZAVAZÁSA AZT MUTATJA, HOGY AZ ORBÁNI MAGYARORSZÁGOT NEM TARTJÁK JOGÁLLAMNAK - NINCS MIRŐL VITÁZNI, ORBÁNNAK MENNIE KELL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.01.16. 


Még megvan az Amerikai Népszava szerkesztőségében az a pezsgő, amelyet arra az alkalomra készítettünk be, amikor az Európai Néppárt a Fidesz kizárásáról szavazott. A Néppárt akkor rosszul döntött, mert az európai parlamenti választás előtt hasznosabbnak vélte, ha csak felfüggesztik Orbán (a “Fidesz”) tagságát. A megfontolás mögött az a naiv elképzelés állt, hogy Orbán esetleg megváltozhat, másrészt attól tartottak, hogy egy ilyen radikális lépés visszüthet a választáson és a szélsőjobb – Orbánnal történő – megerősödéséhez vezethet. Mindkét megfontolás hibás volt, s Néppárt mintha ezt felismerte volna, ezért a pezsgő felbontására még sor kerülhet.

Orbán ugyanis csak a pávatáncát járta el, semmiféle szándéka nincs, hogy feladja Európa fasizálásának programját, miután ezt Magyarországon már sikeresen megtette, a liberális demokratikus jogállamot felszámolta. Másrészt az európai parlamenti választáson a kontinens polgárai kifejezetten Orbán és az általa szervezett szélsőjobboldal ellen szavazott, megerősítette a liberálisokat, zöldeket és a baloldalt, s Orbánnal szembeni gyengekezűsége miatt büntette a Néppártot is. Emellett a Néppártban sokkal több ország van, amelynek konzervatív, valóban kereszténydemokrata elkötelezettségű pártjai vannak, akik a német többséggel szemben sokkal határozottabb fellépést követelnek a fasiszta és náci ideológiát képviselő, a jogállamiságot romboló Orbánnal szemben.

Ennek hatására Orbán elkezdett a lengyelek és a burkoltan fasiszták frakciója felé tájékozódni, miután Orbán érzékelte, hogy a Néppártban a hangulat ellene fordult, és már a németek sem akarják minden áron megvédeni. Ekkor kezdett el arról beszélni megint, hogy ő “nem lehet kizárni”, ő dönt, és ő támaszt feltételeket a maradáshoz. Ez már a várható kirúgás kommunikációját készíti elő, amelynek lényege, hogy a Néppárt megváltozott, balra tolódott, Soros irányítása alá került, bevándorláspárti lett, elhagyta a kereszténydemokrata értékeket, amelyeket Orbán képvisel, “liberális” lett (mintha demokratikus párt lehetne nem liberális), ezért Orbán dönt úgy, hogy távozik. A lengyel és az olasz fasisztákkal épít egy “igazi” jobboldali, kereszténydemokrata pártcsaládot az EU-ban.

Akárhogyan próbálja szépíteni Orbán, akárhogyan hazudik a kirúgásáról, ha távoznia kell az Európai Néppártból, az neki nagy bukás lesz, és a demokráciának álcázott diktatúra koncepciójának kudarca, mert mégsem sikerült demokráciának eladni a fasizmust. Mellesleg ez Magyarország bukása és leértékelése is lesz, de azt megérdemli, mert megengedte, hogy Orbán kisajátítsa, és önmagával azonosítsa az egész országot. Ezért, ha Orbánt kirúgják, Magyarországot rúgják ki. Magyarország egésze is sokkal rosszabb helyzetbe kerül, mert a demokratikus pártok családjaiból a korlátlan hatalommal bíró Orbánt eltávolítják. Orbánnak marad az, hogy egy jelentéktelen frakcióban kakaskodhat, páváskodhat, és nem lesz többé, aki megvédje. A többség nyíltan ellene fordult és elhatárolódik tőle...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.