2020. január 13., hétfő

A TEHETŐS CSALÁDOKAT TÁMOGATJA A KORMÁNY LEGÚJABB ADÓKEDVEZMÉNYE

PORTFOLIO
Szerző: Portfolio
2020.01.13.


Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány tervei szerint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét kiterjesztik a háromgyerekesekre is. Ez élethelyzettől függően rendkívül eltérően érintheti a családokat, de a számításainkból egyértelműen látszik, hogy a gazdagabb családoknak jelent igazi előrelépést.

Ahogyan azt tegnapi írásunkban jeleztük, az szja-mentesség kiterjesztése a 3 gyerekes anyákra alaposan megnövelheti a családoknak juttatott támogatást. Egyrészt 3-4-szer szélesebb kört érint, másrészt többen és hosszabb ideig szerezhetnek adóköteles jövedelmet a magasabb munkaerőpiaci aktivitás miatt.

Ettől még természetesen nagyon sok dologtól függ, hogy mekkora segítség a családoknak az anyák szja-mentessége. Két fontos és nyilvánvaló szempontot érdemes figyelembe venni. Egyrészt akik a kis gyerekek mellett még nem tértek vissza a munkába, egy ideig még nem fogják érzékelni az adómentesség áldásos hatását. Másrészt minél magasabb a jövedelem, annál jobban jár a család. A továbbiakban ezzel fogunk foglalkozni, mert – mint látni fogjuk – a hatásokban van egy fontos csavar...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.