2020. január 20., hétfő

ÁLLAMI KERESZT 2. VOLT TISZTA FÉRFIÚSÁG. LESZ IS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2020.01.19.


Ott tartottunk (Állami kereszt 1. Szigorúan ellenőrzött petesejtek), hogy van egy rémálmom a katolikus világtalálkozó évében. Is. Eszembe jutott: szegény Borkai úgy megtévedt a szexualitás frontján, hogy miközben csalás és egyéb miatt ül majd a börtönben, el kell olvasnia egy könyvet. Csak neki, vagy mindenkinek, aki a szexualitás mai szabad és normális formájában éli az életét?

Néhány évvel ezelőtt Csepeli György szociálpszichológus, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora nem kevés humorral és gúnnyal azt írta egy Facebook bejegyzésében, hogy Szájer József és Deutsch Tamás előszavával újra megjelenik és kötelező lesz Tóth Tihamér: Tiszta férfiúság című könyve. Volt alkalmam megkérdezni, hogy ezt – Hogyan gondolta? – Vicc volt – jött a válasz. – De még minden lehet? – Ha beveszik Borkait a teamba.

És micsoda véletlen, Tóth (1889-1939) veszprémi püspök felvilágosító irodalmát éppen az 1938-as Budapesti Eucharisztikus Kongresszus és a Szent István Jubileumi Év lelki hatásának elmélyítésére tízezer példányban ajándékként adták a magyar ifjúságnak. A könyv beszerzése az ország valamennyi középiskolájában kötelező volt. Szeptemberig, a Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig ebben az országban még bármi megtörténhet: amíg kiteljesednek a keresztény könnyűzenét játszó fiatalok 750 milliós állami támogatással, addig akár olvashatnak is.

Azért maradt rémálmom, ismerve az állam és az egyház rátelepedését a fiatalokra. Nevelésileg, hittanilag, keresztény szósszal megspékelve. Vajon mi várhat még az űrkorszakra készülő, hamburger evő, Coca-Colát imádó, Nike-cuccot viselő, kemény rockot hallgató és a CNN-t néző, plázákat és centereket látogató magyar ifjúságra? Beleolvastam a könyvbe:..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.