2020. január 24., péntek

AMIKOR MAGYARORSZÁGRÓL SZÓLNAK BELE AZ ÉLETEDBE

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2020.01.24.


Miért így csinálod, miért nem úgy? Miért oda mentél dolgozni, milyen körülmények között laksz és egyáltalán: mikor jössz már haza? Ezek a kérdések sok határátkelő számára ismerősek lehetnek. Vannak-e jó válaszok?

A kérdéseket persze nem csak a határátkelők, hanem az otthon élők is sokszor megkapják, ám a külföldi magyaroknak annyiban talán más a helyzetük, hogy az otthon maradottak sokszor nincsenek teljesen tisztában a körülményekkel, szigorú véleményük ennek ellenére van.

Legutóbbi beszélgetésünk előtt a Los Angelesben élő Tamás vetette fel a témát, akinek elsősorban kiköltözése elején volt olyan tapasztalata, hogy „mindig voltak olyanok, akik nagyon finoman, óvatosan, de megpróbálták megmondani”, hogy mit kellene csinálnia.

Persze ezzel ő sem volt egyedül, sokan tapasztalták és tapasztalják meg. „Méghozzá úgy, hogy szinte semmit nem tudnak a helyzetedről, ami teljesen egyedi és nem lehet úgy kezelni, mint egy más szituációt. Emiatt konfliktusba kerülsz az emberekkel, ami kellemetlen tud lenni” – vélte Tamás.

Akadnak problémák a már kint élőktől kapott tanácsokkal is, melyek sokszor nem arra szolgálnak Tamás szerint, hogy segítsék az új életed beindulását, sokszor inkább „a víz alatt akarnak még tartani”.

Tamás stratégiája az, hogy ha megoldható, akkor egyszerűen nem beszél pénzről: „Egyébként is érdemes az embereket arra kondicionálni, hogy tulajdonképpen nincs semmi köze ahhoz, hogy én mennyit keresek.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.