2020. január 27., hétfő

CIGÁNYOK. MÁR CSAK EZ HIÁNYZOTT!

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: TÓTH ILONA
2020.01.26.


Vége a nyugalmunknak, cigányok, még csak ez hiányzott! Mesélte Ida néni, az új lakók szomszédja: olyan lett a ház, mint egy méhkas, mert az emberek csak csíptek és csíptek. Jóska és Gizi háta mögött mocskolódtak – kik-ki vérmérséklete és rasszizmusa foka szerint. Különösen egy fiatalember fokozta a hangulatot, benne jó néhány nagyfröccsel. Nem a hangulatban benne, hanem a fickóban. Ordenáré módon próbálta hergelni az amúgy hergelésre kapható férfiakat és nőket.

Ida néni nem szólt semmit. Már napok teltek el, amikor valaki kopogott az ajtaján. A Jóska szomszéd volt. Ida néni onnan tudta, hogy Jóska, mert József bemutatkozott. Azt is mondta, hogy felesége Gizella, a Gizi; és ők mostantól ott laknak a középső lakásban. Ida néni vette a szomszéd lapot, és annyit mondott, hogy érezzék jól magukat.

Hanem a Jóska csak nem akart elmenni, toporgott, gyűjtötte a bátorságot, és amikor már olyan bátor lett, mint egy oroszlán bébi, Ida néni is észrevette, és még jobban erősítette Jóskát. Megszólalt, és elmondta, hogy kedves Ida néni szomszéd, mi nem bírunk csukott ajtó mögött, bezárva élni, és ha nem haragszik meg a kedves Ida néni, délelőttönként, amikor a Gizi főz, nyitva hagynák a kicsi, de praktikus lakásuk bejárati ajtaját. Kedves Ida néni csak annyit mondott a bátor Jóskának: jól van, tegyenek úgy!
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.