2020. január 20., hétfő

FELMÉRÉS: A KÖZÉPISKOLÁSOK 87 SZÁZALÉKA KÜLFÖLDÖN SZERETNE DOLGOZNI

168 ÓRA
Szerző: 168 ÓRA
2020.01.20.


A Logiscool programozó iskola országos felmérést készített 2500 középiskolás bevonásával a fiatalok jövőképét, döntési preferenciáit és a programozásról kialakított képét vizsgálva. A kutatók elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy tévhit-e, miszerint a 14 és 18 év közötti diákok többsége nem tudja, hogy merre menjen tovább, vagy milyen munkát szeretne magának. Azt is vizsgálták, hogy a környezeti és társadalmi problémák hogyan hatnak a fiatalok gondolkodására – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

Eszerint sok középiskolás a problémamegoldó képességet, az idegen nyelvek ismeretét és a folyamatos önfejlesztést tartja a jövő zálogának. Az eredmények arra is rámutattak, hogy a válaszadó fiatalok 40 százaléka pontosan tudja, hogy milyen munkát szeretne vállalni felnőttként. Arról is van elképzelésük, hogy hol. Sokan külföldön.

A nem reprezentatív elemzés alapján a válaszadó középiskolás diákok 40 százaléka tudja, milyen területen szeretne dolgozni a jövőben, 52 százalékuk még útkereső, 10 százalékuk pedig tanácstalan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.