2020. január 26., vasárnap

HA MAGYAR FOCISTA VAGY, A HAVI ÖTMILLIÓ SEM LEHETETLEN

QUBIT
Szerző: GOALIEATH
2020.01.26.


A magyar futballban átlagosan 5,3 millió eurót költenek bérekre, ami a bevételek 47 százaléka, derül ki az UEFA üzleti jelentéséből. Egy átlagos magyar focista havi bruttó 2,5-3 milliót keres.

A magyar focibajnokság egész Európában a 21. helyen áll a fizetéseket tekintve – derül ki az UEFA üzleti jelentéséből. De mennyit is jelent ez átlagosan egy-egy játékos esetében?

A magyar futballban átlagosan 5,3 millió eurót költenek bérekre, ami a bevételek 47 százaléka, ennek mintegy háromnegyede kerül a játékosokhoz, a fennmaradó rész az edzők és az egyéb stábtagok bére.

Átlagfizetést azért nehéz számolni, mert az UEFA a 2018-as üzleti évet vette alapul, akkor pedig egyrészt más volt az NB1 összetétele, másrészt a csapatok kerete is folyamatosan változott. De pontosan kik tartoznak bele az évi 1,7 milliárd forintos bérkeretbe? Két éve a hasonló jelentés elkészítésekor megkérdeztük az UEFA-t, az európai szövetség válasza szerint minden profi szerződéssel rendelkező labdarúgó a tartalékoktól az U19-es vagy U17-es csapatig, ellenben az edzői stáb nem. Ha a mai első osztályú csapatokat nézzük, akkor ez átlagosan 37 fő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.