2020. január 7., kedd

HÁROM PLAKÁT A FIDESZES AGYHALÁL HATÁRÁBAN

444.HU
Szerző: BEDE MÁRTON
2020.01.07.


Ritka, hogy az agyhalál pillanatát orvosi műszerek segítsége nélkül meg lehessen állapítani, de most, Budapest- és talán országszerte kihelyezett hirdetőoszlopok és óriásplakátok segítségével bárki felállíthatja a diagnózist: kimúlt a Fidesz agya. 

Amikor először pillantottam meg a Mandiner hirdetését, rajta a semmitmondó szlogen feletti stockfotószerűséggel, még csak egy butuska és teljesen jellegtelen lap komolykodó reklámkampányának hittem. Aztán szembejött a Figyelő még jellegtelenebb, viszont mind szövegi, mind képi világában sokkal igénytelenebb hirdetése, és elkezdett bennem motoszkálni valami. Ez a valami sajnos majdnem elhalálozott, amikor személygépkocsimat vezetve az Orczy úton megpillantottam a Magyar Nemzet reklámját, és azt hittem, hogy káprázik a szemem. Meg kellett állnom, mert 49 kilométer per órával száguldó autóból nem lehet minden kétséget kizáró orvosi diagnózist felállítani. A fideszes hirdetőtáblát körbesétálva, az azon díszelgő három médiareklámot körbejárva azonban már a precíz szakorvos mondta belőlem: ez bizony agyhalál. Kicsit keseregtem azon, hogy nem is olyan régen ugyanezeken az oszlopokon még lehetett agyhullámokat regisztrálni, majd nekiálltam megfejteni, hogy jutottunk ide.

Az Észak-Koreán és Türkmenisztánon kívüli világban igazi fehér hollónak számító gigantikus médiacég, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kormányközeli portfóliójában több száz sajtótermék van. A KESMA lapjainak, rádióinak, tévéinek, internetes portáljainak nem az olvasók, nézők, miegyebek tájékoztatása a célja, hanem a kormány, a párt és Orbán Viktor üzeneteinek sulykolása. Ez a propagandatevékenység szinte valamennyi kiadványuknál a „vigyázz!!!! migráns áll a lányod mögött és tervei vannak!!!!!!!” mantra ismételgetéséből áll. Meglehetősen hatékonyan, ezt ne vitassuk el tőlük...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.