2020. január 1., szerda

HUMORBAN OLDOTT KESERŰSÉG – BÁSTI JULI FILMEKRŐL, SZÍNÉSZETRŐL, INDULATOKRÓL

168 ÓRA ONLINE
Szerző: HERSKOVITS ESZTER
2020.01.01.


Nemrég mutatták be a Seveled című romantikus komédiát. Básti Juli az egyik főszereplő, akinek ezerféle arcát megismerhette már a közönség filmeken és színházban is. Műfaji stigmákról, női helyzetről és öregedésről is beszélgettünk vele.

Impozáns a Seveled stáblistája, a szakma krémje szerepel rajta. Ennyire ellenállhatatlan volt a forgatókönyv, hogy a legnagyobbak közül is többen igent mondtak rá?

– Engem azonnal megfogott. Az is igaz azonban, hogy a régi időkhöz képest szűkültek a filmes szereplési lehetőségek, még ha Andy Vajna idején történt is komoly előrelépés, és újra egyre több színvonalas alkotás készül. De elég rosszul állunk ezen a téren még így is. Hol van ez a hetvenes-nyolcvanas évek dömpingjétől?

Akkor is elvállalta volna, ha nem tetszik a forgatókönyv?

– Biztosan nem, de ez fel sem merült. Elolvastam és jónak találtam a történetet. Láttam Orosz Dénes korábbi filmjeit, tetszettek azok is. Az anya, Emma szerepét kifejezetten rám írta Dénes. Tenki Rékának és Mészáros Bélának is nagyon örültem, remek színészek, kiváló partnerek, és szerepel a filmben több olyan régi kollégám is, akikkel szívesen dolgoztam együtt újra...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.