2020. január 23., csütörtök

KARÁCSONY ALAPVETŐ VÁLTOZÁST HOZOTT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.01.23.


„Egyértelműen alapvető változások érhetők tetten az új fővárosi vezetés elmúlt hetvenhét napja alatt: egyrészt a stílusban és a megközelítésben, másrészt abban, hogy partnerként kezelik a választókat, akikkel párbeszédre törekszenek, bevonva őket a döntésekbe is” – mondta portálunknak Pulai András. A Publicus Intézet stratégiai igazgatóját Karácsony Gergely és csapata eddigi teljesítményéről kérdeztük. Szóba került a köztévé elhíresült beszélgetése is az ellenzéki főpolgármesterrel. Pulai szerint az „a legelvakultabb Fidesz-hívőkön kívül senkire sem hatott a propagandisták által elképzelt célnak megfelelően”.

„Ilyen rövid idő alatt a szimbolikus térben jóval egyértelműbben lehet mozogni, mint szakpolitikai téren, arról nem is szólva, hogy rossz lenne a célfüggvény, ha sikerülne száz nap alatt végrehajtania a teljes ciklusra tett vállalásokat” – szögezte le Pulai András, aki szerint bizonyos döntések persze meghozhatók – ilyenek a klímapolitikai döntések –, de ezek hatását majd csak évek múlva lehet ténylegesen érezni. A szakértő ezzel közvetve azokra, a kormányoldali sajtó által sulykolt bírálatokra is válaszolt, amelyek szerint Karácsony eltelt száz napja alatt a klímavészhelyzet kihirdetésétől eltekintve, egy választási ígéretét sem tartotta be.

Bár nem is telt még le a száz nap (a türelmi idő, amit Orbán Viktor kért Karácsonynak hívei körében), csak hetvenhét a tényleges munka megkezdése (azaz a döntéseket hozó Fővárosi Közgyűlés megalakulása óta), Pulai szerint,mégis egyértelmű és alapvető változások figyelhetők meg a főváros irányításában, ha nem is hoztak egy sor, a választási programban beígért intézkedést. Egyrészt a stílus és a megközelítés gyökeresen megváltozott a Tarlós-érához képest. Ez egyértelműen látszik a választóközpontú megközelítésben, abban, hogy „nem a politikai ukázoknak, a NER-lovagoknak, a NER-oligarcháknak, a tőlük eredő nyomásoknak való megfelelés a vezérlő elv, szemben az előző rendszerben megszokottal” – fogalmazott Pulai, aki szerint persze még időbe telik, mire kifutnak a korábbi döntések eredményei...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.