2020. január 13., hétfő

KEVESEBB HATÁRSÉRTŐ JÖN, MINT 2013-BAN, DE A RETTEGTETÉS FOLYTATÓDIK

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE
Szerző: SEGESVÁRI CSABA
2020.01.13.


Még híre hamva se volt a 2015-ös menekültválságnak, amikor a Délmagyarországban megjelent: 2013 első 10 hónapjában 16 ezren lépték át illegálisan a magyar határt. A kormány legutóbbi riogatása szerint a százmilliárdos kerítés mellett 2019-ben ennél kevesebben jöttek, és ettől kell félni.

Szerbiába egyre több migráns érkezik, ezért a magyar hatóságoknak mindent meg kell tenniük a határok védelmében – állította január 8-án az MTI szerint Bakondi György, a kormány kedvenc belbiztonsági tanácsadója, főkatasztrófavédő és kormánybiztos. És ő az, akinek a fotójával tavaly december 30-án a kormány Facebookon jelezte: “2019-ben már 15 573 ember próbált bejutni Magyarországra a tavalyi hatezerrel szemben a határzáron keresztül. Álláspontunk nem változott: sem az illegális beáramlást, sem a betelepítéseket nem támogatjuk.”

Azt se felejtsük el, hogy ezt annak ellenére mondta, hogy a Frontex legfrissebb jelentése szerint “hatéves mélypontra csökkent tavaly az illegálisan Európába érkezők száma”.

Nem új, hogy a kormány harca és a nemzetközi tapasztalatok között nincs összhang.

Nem vitatva, hogy Magyarország népszerű célpont a határsértőknek, és igenis sokan erre próbálnak az unióba belépni, azt is érdemes felidézni, hogy ez nem új. Olyannyira nem, hogy a 2011-es arab tavasz óta folyamatosan érkeznek a menekültek, igaz, akkoriban nem adott ki mindent egyes elfogást a rendőrség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.