2020. január 10., péntek

KIDERÜLT, HOGY ORBÁN MIÉRT CSAK EGYSZER TART ÉVENTE ILYEN SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: hvg.hu
2020.01.10.


A fideszes vereségek okáról meglepő őszinteséggel beszélt, sok kérdés elől azonban kitért a miniszterelnök újévi nemzetközi sajtótájékoztatóján, amelynek a végére alaposan el is fáradt.

Csaknem három órán keresztül faggatták az újságírók Orbán Viktor miniszterelnököt az évindító sajtótájékoztatón, és az is világos, hogy miért kerüli az ilyen alkalmakat a miniszterelnök: a kérdések egy részére nem adott érdemi választ, sok válaszba viszont hosszabban belemerült és ez ki is vett belőle.

Hogy mit gondol a három korábbi kancelláriaminisztere, a Stumpf István, Navracsics Tibor és Lázár János által megfogalmazott Fidesz-bírálatról, azt nem tudtuk meg, azt viszont igen, hogy mindhármukkal baráti viszonyban van, Navracsicsnak pozíciót is szán, de legalább "Bencsik Gábor András Jóskának" (konzervatív publicista, aki nemrég jelezte, bajban van a Fidesz) igaza van, hosszú volt a politikai kampány, most két év kormányzás következik.

Erre az évi egyszeri, kivételes alkalomra sem jutott be minden szerkesztőség: a 24.hu-t például nem engedték be, Kovács Zoltán államtitkár állítása szerint azért, mert elkéstek, a szerkesztőség szerint viszont ez hazugság. És miközben a nagy látogatottságú portál kint maradt, Breuer Péternek is sikerült így becsúsznia. Regisztrálni nem volt könnyű: volt, akit fölhívtak, és elmondák, milyen számon kell ezt megtenni, más – mint például a hvg.hu munkatársa – maga telefonált utána...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.