2020. január 7., kedd

KUBATOV CSAK JÓT ENGED ÍRNI A FRADIRÓL

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.01.07.

„Nem dolgozunk velük, nem léphetnek be, mert csak a vizünket isszák és az időnket pazaroljuk rájuk”. Kubatov Gábor, az FTC elnöke ilyen emelkedett stílusban beszélt azokról az újságírókról, akik – szerinte - rosszakat írnak a Fradiról. Kubatov, aki egyúttal a Világegyetem Legdemokratikusabb Pártjának, a Fidesznek is alelnöke, közölte: az említett újságírókat kitiltják, mert nélkülük is megvannak.

Mielőtt elmélyülnénk e nemes gondolat taglalásába, emlékeztetnénk az olvasót Orbán Viktor egy mondatára: „Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk”. Strasbourgban mondta ezt Orbán, 2018 szeptemberében, a Sargentini-jelentés vitájában. Orbán ugyan annak a pártnak az elnöke, amelyben Kubatov Gábor alelnökként funkcionál. Bármennyire is szeretnénk, nem tudunk másra gondolni, minthogy Kubatov nem hallotta Orbánnak ezt a kijelentését. Vagy hallotta, de mint annyi mást, ezt is sajátosan értelmezi.

Szerencsére ott még nem tartunk, hogy Kubatov betilthatná a neki nem tetsző sajtótermékeket és kizárhatná a szakmából a számára nem szimpatikus újságírókat. Egyelőre csak odáig jutottunk, hogy aki olyat ír a Fradiról, ami Kubatovnak nem tetszik, az megnézheti magát. Nem a Groupama Arénában, mert oda nem nyer bebocsátást, hanem ott, ahol van, vagyis, ahová egyelőre még beengedik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése