2020. január 21., kedd

“NEKEM A FÉLELEM AZ ELLENFELEM, NEM A RENDŐR” – POLLREISZ BALÁZS GYŐRI ELLENZÉKI POLGÁRMESTERJELÖLT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: PAPP LÁSZLÓ TAMÁS
2020.01.21.



Szexbotránya után Borkai Zsolt, Győr korábbi, fideszes polgármestere 2019. november elején lemondott tisztségéről, ezért január 26-án időközi választást tartanak a megyeszékhelyen. Az ellenzék közös jelöltje Pollreisz Balázs önkormányzati képviselő, az MSZP városi és megyei elnöke, aki azt ígéri, hogy megválasztása esetén az önkormányzat átláthatóan fog működni, és a Transparency International szakmai segítségével világítják át az előző időszakot. Interjú.

Pollreisz Balázs győri önkormányzati képviselőt, az MSZP városi és megyei elnökét, a helyi ellenzék polgármesterjelöltjét a vasárnapi időközi választás előtt egyebek közt arról kérdeztük: mi a garancia rá, hogy egy ellenzéki vezetésű önkormányzat transzparensebben működik, mint NER-irányítás alatt? Az interjúban az is szóba került, hogy miért pártpolitikust jelölt az ellenzék, ha korábban civil jelöltet ígértek? A Borkai-ügy tanulságaira, az ellenzéki feljelentésre más ügyekben indult nyomozásokra szintén rákérdeztünk. Pollreisz Balázs ígéretet tett rá, hogy nem próbál elfogadtatni olyat, amit párttársa, Horváth Csaba akart Zuglóban, sőt. Győzelme esetén a Transparency International szakmai bevonásával végzik el az önkormányzat átvilágítását, s a mind teljesebb nyilvánosságra, átláthatóságra fognak törekedni. Az interjúból kiderül, mi lesz Pollreisz első intézkedése, ha nyer, illetve a tervezett személyi változásokról is nyilatkozik.

Mi tette szükségessé, hogy az ellenzék jelöltet cseréljen? Talán az, hogy ősszel számos helyen lett ellenzéki győzelem, de pont a botrány színhelyén, Győrben nem sikerült a váltás?

A korábbi polgármesterjelöltünk, Glázer Tímea már az időközi választás kiírása után jelezte, hogy nem vállalja az újabb jelöltséget. Így az ellenzéki összefogás tagjai olyan új jelöltet kerestek, aki a lehető legnagyobb erőt tudja maga mögött felmutatni. Aki a helyi fékek és ellensúlyok rendszerét vissza tudja állítani, kontrollt tud gyakorolni a Fidesz-politikusokon, képviselőkön, s az egész a rendszeren. Azt javasoltam, és ebben az összefogás más résztvevői is egyetértettek, hogy egy olyan jelölt kell, illetve kellett volna, aki civil, illetve köztiszteletben áll. Több ilyen helyi személyiséggel is tárgyaltunk, de végül egyikük sem vállalta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.