2020. január 17., péntek

NEM FIZET A KORMÁNY, INKÁBB ÁTVÁGJA A GYÖNGYÖSPATAI ROMÁKAT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.01.16.


Nem fizeti ki a kormány a gyöngyöspatai romáknak a szegregált oktatás miatti kártérítést, jelentette be a térség fideszes országgyűlési képviselője. Horváth László január elején a Soros-szervezetek pénzszerző akciójának minősítette a bírósági döntést, mai sajtótájékoztatóján pedig azt mondta, hogy „természetben” fizetnek a szegregáció miatt hátrányos helyzetű romáknak, vagyis, nyelvi és informatikai képzéseket indítanának a számukra.

Horváth képviselő úr lényegében azt mondta ki, hogy a kormány magasról tesz a romákra, és ezzel a mostani bejelentéssel egyúttal azt is demonstrálta, hogy a törvények csak azokra vonatkoznak, akik betartják őket. A kormány nem tartozik ezek közé, ez, ha máshonnan nem, Orbán nemzetközi sajtótájékoztatóján is kiderült. Mint ismeretes, a miniszterelnök rosszallását fejezte ki a gyöngyöspatai romáknak megítélt kártérítés miatt. Orbán akkor úgy fogalmazott: ha Gyöngyöspatán élne, felháborítaná, hogy egyesek munka nélkül jutnak magas jövedelemhez.

Nem mintha ez olyan kirívó dolog volna ebben az országban, hiszen naponta jönnek a hírek a NER-lovagok mesés gazdagodásáról, de a gyöngyöspatai romák esetében ráadásul másról van szó. Orbán jogot végzett ember, így azt is tudja, hogy a kártérítés nem munkajövedelem, a kettőt összekeverni az ő esetében tehát nem hiba, hanem aljasság. Ha úgy tetszik, rasszizmus...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.