2020. január 25., szombat

PAPAGÁJRAJONGÓ FIDESZES ÉS ELLENZÉKI KÉNYSZERJELÖLT MOSNÁ LE GYŐRRŐL A BORKAI-FOLTOT

444.HU
Szerző: SZUROVECZ ILLÉS
2020.01.25.


- Vasárnap eldől, kormánypárti kézen marad-e Győr a szexbotrányáról elhíresült Borkai Zsolt lemondása után.

- A Fidesz egy kardiológust, Dézsi Csaba Andrást indítja, aki Borkai házon belüli ellenfeleként határozza meg magát.
- Az ellenzék pedig hosszas keresgélés után az MSZP-s Pollreisz Balázs mellett kötött ki, aki igyekszik elhitetni a győriekkel: Borkai=Fidesz.

Október óta az ország hat legnépesebb településéből csak kettőben van hatalmon a Fidesz. Ha rosszul alakul számukra a győri időközi választás, egyedül Debrecen maradna nekik.

Vasárnap ugyanis új polgármestere lesz a „bezzegvárosnak”, ahogy Orbán Viktor nevezte 2017-ben. A miniszterelnök két éve még Borkai Zsolttal írt alá megállapodást többek közt egy új körgyűrű, egy híd, egy hangversenyterem és egy mentőállomás megépítéséről. A bejelentéskor valószínűleg nem tudta, hogy a polgármester egy jachton készült szexvideóba és az így előkerült korrupciós vádakba fog belebukni 2019-ben.

Az adriai szexpartiról 2018 őszén szereztek tudomást a Fideszben, legalábbis pénteki hírek szerint Kubatov Gábor pártigazgató ekkor figyelmeztette Borkait a veszélyre. Azzal nyugtatta a polgármestert, hogy magánügynek tekintik a dolgot, és az egésznek nem lesz hatása a politikai karrierjére, a kormánypárti média úgyis blokkolni fogja a témát. Ma már tudjuk, hogy Kubatov tévedett, bár


Az egykori tornász 641 szavazattal győzte le Glázer Tímeát, igaz, pont azokban a körzetekben nyert a legnagyobb különbséggel, ahol egy-egy jobbikos képviselő az utolsó pillanatban felrúgta az ellenzéki összefogást. Borkai november elején, a biztos fideszes közgyűlési többség birtokában mondott le a polgármesterségről, bár még ekkor is az ellenzéket vádolta azzal, hogy kuplerájt csinált a városházából. Cserébe a bejáratnál óvszerrel dobálták meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.