2020. január 11., szombat

ÚJABB 12 MILLIÁRD MEGY KORMÁNYPROPAGANDÁRA, ÉS FOCIAKADÉMIA ÉPÜLHET NAGYVÁRADON

ÁTLÁTSZÓ / MUTYIMONDÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.01.10.


24.hu: Elég nagy lehet a baj, 11,8 milliárddal olajozzák meg a kormányzati propagandát

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nettó 11,8 milliárd forintos szerződést kötött a kormányzati intézkedések népszerűsítését szolgáló kommunikációs feladatokra. Ennek a 70 százalékát, azaz 8,3 milliárd forintot mindenképpen köteles lehívni az állami megrendelő, 30 százalék felhasználása opcionális. A műszaki leírásban az szerepel, mint az eddig eltapsolt durván 80 milliárd forintos kormányzati pr-Odüsszeia előző darabjainál is: „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása 11., valamint az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása 19.”

Index: Nem titkolhatja tovább felívelésének részleteit a Tiborcz-féle Elios

Jogszerűtlenül tagadta meg a gyáli önkormányzat az Elios Innovatív Energetikai Zrt-vel kötött szerződés jelentős részének kiadását, derül ki egy bírósági döntésből. A Transparency International (TI) Magyarország nyert ugyanis az önkormányzattal szemben indított adatigénylési perben, az ítélet pedig olyan megállapításokra jutott, amelyek az Elios-szal szerződő más önkormányzatok adatkiadási gyakorlatában is fejleményeket hozhatnak. A bíróság szerint ugyanis a 2015-ös szerződéskötés idején még Tiborcz István érdekeltségébe tartozó cég által adott közbeszerzési ajánlat minden lényeges eleme közérdekű adat. Érdekes módon viszont a céggel szerződő önkormányzatok az Elios üzleti érdekeit féltik a nyilvánosságtól.

444: Tavaly is behúzott 5 milliót a Szerencsejáték Zrt.-től a cég, amit Szijjártó testvére vezet


A Szerencsejáték Zrt. honlapjára most felkerült adatok szerint az állami cég tavaly nyáron 5 millió forint értékben kötött szponzorálási szerződést a Truck Race Promotion Kft.-vel, aminek jelenleg is a külügyminiszter testvére, Szijjártó Sarolta az operatív igazgatója. Szijjártó Saroltáék cége nem először kapott pénzt a Szerencsejáték Zrt.-től: az állami vállalat 2016-ban 5 millió forintot, 2018-ban pedig már 71 millió forintot adott nekik.

G7: Mészáros Lőrinc 54 milliárdért épít vasutat a BMW-gyárhoz, nem lesz elég az erre félretett pénz

Karácsony előtt egy nappal derült ki, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. végezheti a Debrecen – Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének első ütemét közel 55 milliárd forintért. Ez kilométerenként 3,6 milliárd forintot jelent. A kormány eredetileg kilométerenként “csak” 2,7 milliárdot szánt a beruházásra.

MagyarHang: Román sajtó: Nagyváradon is fociakadémiát épít a magyar kormány

Épp megszűnőben a felnőtt labdarúgás Nagyváradon, de a magyar kormány 8 millió eurót, 2,7 milliárd forintot ad akadémiára – legalábbis ez derül ki az ötvenöt esztendős egykori NB1-es román labdarúgó, Sorin Cigan interjújából. A sportoló a Gsp.ro román sportportálnak azzal dicsekszik, hogy a magyar kormánytól 8 millió eurót kap, hogy Nagyváradon egy labdarúgó akadémiát hozzon létre, a Kárpátok Maradonája – vagyis Gheorghe Hagi – által létrehozott sikeres létesítmény mintájára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.