2020. január 12., vasárnap

ÚJABB NEMZETI KONZULTÁCIÓ: AZT AKARJA ÖN, AMIT AKAR, VAGY INKÁBB AZT, AMIT NEM?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.01.12.



Orbán Viktor elhíresült csütörtöki sajtótájékoztatóján a többi között azt is bejelentette, hogy újraindítják a nemzeti konzultációk jól bevált rendszerét. A témák még nem ismertek, a miniszterelnök szerint több változat közül fognak választani. Az azonban már most sejthető, hogy nem lesznek olcsóbbak, mint a korábbiak, amelyek sok milliárd forintba kerültek a magyar adófizetőknek.

Orbán tehát még nem tudja, hogy miről fogják megkérdezni a magyar embereket. Vagy tudja, de még nem árulja el, mert azt szeretné, ha meglepetés lenne nekünk, hogy miről kérik majd ki a véleményünket. Engem személy szerint már most furdal a kíváncsiság, ezért napok óta azon agyalok, mi lesz az a két kérdéssor, amellyel kapcsolatban érdekelni fogja a kormányt a véleményem.

Ha szabadna javasolnom, az egyik nemzeti konzultációnak feltétlenül a korrupció legyen a témája. Kérdezzék meg tőlem és sokmillió honfitársamtól, egyetértünk-e azzal hogy a kormány zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben, vagy épp ellenkezőleg, örülnék, ha még a mostaninál is nagyobb lenne a korrupció, s a miniszterelnök családja, valamint barátai és üzletfelei még a mostaninál is gyorsabb ütemben gazdagodnának. De az sem baj, ha a kormány nem konkrétan kérdez, hanem nagy távlatokat szem előtt tartva, általánosságban érdeklődik: azt akarom-e, amit akarok, vagy épp ellenkezőleg, azt, amit nem...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.