2020. január 2., csütörtök

VAN, AKI RASSZIZMUST KIÁLT, VAN, AKI SZERINT MINDEN RENDBEN VOLT – EGY SZILVESZTERI BULI UTÓZÖNGÉI

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: BOD TAMÁS
2020.01.02.


Rasszizmus, cigányok és "félcigányok" tudatos elkülönítése, az alsóbbrendűség kinyilvánítása – mondja az egyik oldal. Politikailag motivált zavarkeltés, tudatos balhé, vannak, akiknek semmi sem jó, csak hőbörögnek – így értékel a másik fél. Mindannyian ugyanarról beszélnek: a kötegyáni művelődési házban és könyvtárban tartott szilveszteri és újévi mulatságról.

„Nem tudtam személyesen kifejezni a 'nem tetszésem', így hát itt írnék egy pár mondatot. A mai estét azért vártuk a családommal, és azért fizettük be a belépőt, hogy tudjunk egy jót bulizni és jó hangulatban eltölteni az év utolsó napját. Ehelyett a nem megfelelő szervezés miatt szégyenszemre nagyobb előnyben részesültek a nem ide való lakosok, mint a kötegyáni falubeliek, hiszen mi romák vagy félig romák külön lettünk ültetve, teljesen elkülönítve, mintha nem ugyanolyan rendűek lennénk, mint mások. (Nem hiszem, hogy a puszta véletlen, hogy elszigetelve könyveket bámulva kellett ülnünk.)” – írta Fb-bejegyzésében Czinanó Vanessza a Kötegyánban tartott szilveszteri mulatság után.

A zenés és táncos rendezvényt a román határ melletti kis Békés megyei falu önkormányzata által fenntartott művelődési házban és könyvtárban tartották, amelyre a 3000 forintos belépőjegyet 130-an vásárolták meg. A zenekar mellett a színpadra, az ezzel egy légtérben lévő művelődési ház nagytermébe és a mindezt ajtóval elválasztó könyvtári részbe állítottak fel asztalokat és székeket a szervezők, akik névjegykártyákkal jelezték, kinek, hol lesz a helye a vidám mulatságon...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.