2020. február 10., hétfő

9 OK, AMI MIATT ELBUKHATJUK A HAVI 150 EZER FORINTOS INGYENES KÉSZPÉNZFELVÉTELT

HVG ONLINE / GAZDASÁG
Szerző: BANKMONITOR / FÜLÖP NORBERT
2020.02.10.


Amennyiben megigényeljük a lehetőséget, havonta két alkalommal, összesen 150 ezer forint értékben ingyenesen vehetünk fel készpénzt bankjegykiadó automatából. Ám adódhat olyan helyzet, amikor mégis díjat számláz fel a bank. Ezt sokan észre sem veszik, hiszen úgy gondolják, belül vannak az ingyenes kereten, ez pedig éves szinten akár tízezer forint plusz kiadást is jelenthet.

Minden fizetési bankszámlához igényelhető az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség, amivel maximum 150 ezer forintot lehet felvenni bármely bankjegykiadó automatából, legfeljebb két tételben. Mivel az ingyenesség szempontjából nem számít, hogy saját bankunk vagy más pénzintézet automatáját használjuk, akár az is elképzelhető, hogy a lehetőséget teljes egészében egy másik bank eszközével használjuk ki. Ez akkor lehet például hasznos, ha olyan bank talál meg bennünket egy „kihagyhatatlan ajánlattal”, amelyiknek nincs komoly ATM hálózata, vagy nincs bankjegykiadó automatája a környékünkön.

Az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatban azonban van számos olyan lehetőség, amit ha nem tudunk, könnyen elveszíthetjük a kedvezmény egy részét vagy egészét:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.