2020. február 4., kedd

FEJÜNKÖN A KORONA(VÍRUS)

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.02.03.


Fejünkön a korona(vírus). Ismét felütötte a fejét egy, most már világméretű járványt okozó vírus, ami Kínából indult el, és viszonylag hamar lokalizálták. Körülbelül 2 hete jelentették az első megbetegedéseket, és a járvány csak terjed. A világsajtó lovagolja is rendesen a témát, ezzel hergelve a közvéleményt és korbácsolva a közhangulatot. Nincs is ezzel baj, kell a téma, főleg az olyan, amivel lehet riogatni, pánikot kelteni, olvasottságot, példányszámot, kattintást generálni. Mindegy, csak profit legyen. Ilyenkor mindenki önjelölt szakértő lesz, főleg a laikus, mert az nagyon ért az ilyesmihez, ezt a hullámot lovagolják meg a kamuoldalak, azoknak ez most maga a kánaán, teszik fel az ijesztőbbnél ijesztőbb videókat, jönnek a konteók, paráztatások, fosatások.

Hála istennek, idehaza fosni nagyon tud mindenki, mert ez már népbetegség. Jobban elterjedt, mint maga a vírus. Az is megfigyelhető, hogy a fosás tárgya általában nem kézzelfogható, jelen esetben is úgy csinál mindenki, mintha a világvége dörömbölne az ajtónkon. 2009-ben, a H1N1-járvány kitörésekor egy ország szarta össze magát, és rettegett a vírustól. Sajnos mióta az emberiség létezik, vírusok, betegségek, járványok mindig voltak. Most is vannak, és valószínűleg lesznek a jövőben is. Nyilván most is lehet összeesküvés-elméleteket gyártani, én ettől elhatárolódnék, sajnos ez az emberiség velejárója.

Soha nem felejtem el, amikor – viszonylag gyorsan – kifejlesztették a védőoltást a H1N1-vírus ellen, a saját fülemmel hallottam orvosoktól, hogy ők nem adnák be maguknak, mert mikrochip van benne. Mi van, baszki? Meg különben is. Minek az, teljesen felesleges, meg a gyógyszergyárak, meg a franc tudja kik állnak az egész mögött. Amíg nem volt antiszérum, addig az volt a baj. Amint lett, „összeesküvéselméletezték” maguknak, hogy miért nem kell beadni a vakcinát. Itt mindenre van magyarázat. Tehát volt egy világméretű vírusjárvány, amitől – úgy mint most is – mindenki fosott, de amikor meg lett az antiszérum, akkor következett az, hogy ne adassuk be magunknak, mert abból lesz a baj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.