2020. február 8., szombat

HOGY MINDENKI MEGÉRTSE: A GAZDA NEM BUKHAT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.02.07.



Hello, hello, jó estét kedves és drága olvasóink az úrban! A változatosság gyönyörködtető jellege okán mindenkit félrelöktem az útból, hogy ma kivételesen én zárhassam a napot, amit nem én kezdtem el. Nem azért, mert halaszthatatlan mondanivalóm lenne, hanem mert Selmeczi Gabriella jól időzített, kikezdhetetlen beszólását az úristennek nem bírom feledni: csak.

Nézzük, mi mindent fújt össze a szellő ezen a borongós februári napon, amelyen újabb dicsőséges negatív rekordott döntött a mi drága nemzeti forintunk. Amely – mi tagadás – a különben szintén gyengélkedő euróhoz képest is kegyetlenül szarul teljesít. Igaz, hogy a 339,23 még nem 340, de az attól elválasztó egy karnyújtás/köpés egyáltalán nem tűnik leküzdhetetlennek. Ezzel különben semmi baj nincs, mert amikor a bezzegelmúlthatszázévben volt gyenge a forint, az a balliberálisszocialistakommunista kormányok megbocsáthatatlan bűne és alkalmatlanságuk megdönthetetlen bizonyítéka volt. Ezzel szemben a mostani gyenge forint pedig micsaoda? Nemzeti érdek. Sőtpláne.

Járulékos irrelevanciaként mondom: úgy tűnik, a Központi Statiszikai Hivatal felett is átvette az irányítást Soros, vagy én nem tudom, mi történhetett, mert a ma közzétett közleményük szerint olyan, mintha romlanának Európa zászlóshajójának gazdasági kilátásai. Amennyiben hat hónap után először csökkent a magyar export éves alapon, és a külkereskedelmi mérleg többlete is olvadásnak indult. Tartok tőle, hogy nem a nem létező klímaváltozás miatt. Ámazonban ha valaki esetleg arra a következtetésre akarna jutni, hogy a sosem volt még ilyen gyenge forint hátterében Tolcsy bácsi nemzeti bankjának unortodox kamatpolitikája, és sok minden egyéb mellett esetleg a magyar kormány és az Európai Unió felhőtlennek nem nevezhető kapcsolata is felfedezhető, azt ki kell ábrándítanom. Ne tessenek spekulálni. Az MTI szerint nem a forint omlott össze történelmileg, hanem az euró erősödött, mint az állat:

Történelmi csúcsra erősödött az euró a forinttal szemben pénteken 10 órakor.

Hát nem? Hát de. Úgyhogy aki olyan baromságokkal jön, hogy belátható időn belül akár 350 körüli szintig romolhat a forint, az is rosszul tudja: valójában az euró erősödik, izmosodik megállás nélkül...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.