2020. február 29., szombat

KORONAVÍRUS

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2020.02.29.


Rettenetesen nehéz dolog helyesen reagálni egy tömeghisztériára, nem könnyű megtalálni az arany középutat a rettegés és a kötelező óvatosság között.
Nyakunkon a vírus, ezúttal a koronavírus, ami nem egy új találmány, vagy negyven típusa ismert, több fajtájával együtt élünk - emberek és az állatvilág egyaránt.
Az együttélés során ezekkel szemben kialakult bizonyos immunitás - megfertőződünk ugyan, de a szervezet képes felvenni a harcot a betegséggel, és le is győzi azt.
Sajnos a vírusok időnként megváltoztatják tulajdonságaikat, megjelenési formájukat, és évek, évtizedek, esetleg évszázadok telhetnek el, amikorra természetes úton kialakul ezek ellen is az immunitás.
Hogy aztán egy ilyen vírus mit művel a szervezetben, azt rengeteg körülménytől függ, elsősorban mégis az egyén általános állapotától.
Egy legyengült szervezet természetesen kisebb eséllyel veszi fel a harcot a külső támadással szemben, mint amelyik jó általános állapotban van. Ezért aztán természetesen már megint a gazdagok járnak jól, akik a hétköznapok során megkapják a létfenntartásukhoz szükséges minőségi ételt, italt, ruhát, megfelelően temperált életteret.
A leromlott szervezet könnyebben fertőződik, ezért is tarolnak egyes járványok a nyomortelepeken és a világ fejletlenebb területein.
Ezért hullanak a nyuggerek, ezért vannak fokozott veszélyben a szegények, a hajléktalanok, az egyéb betegségekben szenvedők...

Magyarországon persze ez sem így van, itt a fő veszély nem a koronavírus, hanem a migránsok, akik mind-mind a mi mi kétezer kétszáz kilométeres határunkon felállított százhetvenöt kilométer hosszú drótkerítésünkön át akarnak átmászni ebbe a földi paradicsomba, ahol élünk.
Szeretett kormányfőnk felhúzta a sorscsapások (árvíz, önkormányzati választás, stb...) ellen rendszeresített felemás gumicsizmáját, majd nyilatkozatot tett, mely szerint a kormány felkészült a vírus támadására, erősen megnövelve ezzel a pánikot.
A felkészülés abból áll, hogy a kormány zárolta az arcvédő maszkokat és a kézfertőtlenítő készleteket, megteremtve ezzel a lehetőségét annak, hogy adott esetben némi maszk-osztogatással a nemzet megmentőjének szerepében tetszeleghessen.
A készletezés negatív hatásai ellen pedig a közismert gangeszi székely furfang került bevetésre, mely szerint a maszk egyirányú utca, megvéd mindenkit tőled, mígellenben a téged az Orbán-Kásler duó véd meg.
Személyes védelmedet csak az szolgálja, hogy maszkod a füleid megerősíti, ezért aztán később akár infúziós palackot is akaszthatsz rá.
Nincs az az emberi nyomorúság, melyből ezek hasznot ne tudnának húzni, ezért - vélhetőleg - most a börtönök népe a Lokál feszabdalásával kiváltott egészségügyi papírból és befőttes-gumiból készít hi-tech maszkokat, melyeket majd egy "közeli" megrendelő fog értékesíteni a gyógyszer-nagykereskedőknek - kis pénz is pénz, ugye...
Emellett a háziorvosokat kötelezték arra, hogy nyúljanak a zsebükbe és lássák el minden betegüket - ezer-kétezer embert maszkkal, az öregebbeknek nylonzacskót is húzhatnak a fejére, gyorsítva ezzel mindenféle természetes folyamatokat....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.