2020. február 4., kedd

MÉG MINDIG ABBAN REMÉNYKEDNEK, ORBÁN MEGVÁLTOZIK - A KLUBRÁDIÓ KÜLFÖLDI LAPSZEMLÉJE

KLUBRÁDIÓ
Szerző: KÁRPÁTI JÁNOS
2020.02.04. 


Azt, hogy nem volt meg a többség a Fidesz kizárásához az Európai Néppártból, a szövetség elnöke azzal magyarázta, hogy néhányan még mindig a helyzet jobbra fordulásában reménykedtek. Közben Orbán Viktor Fidesz-elnök, magyar kormányfő az osztrák hírügynökség által posztfasisztának minősített Olasz Testvérek elnökével találkozott. Új családtagként várták Orbánt. Prágában pedig arról írnak, a cseh politikai vezetésnek talán nem kellene annyira ragaszkodnia a magyarokkal való együttműködéshez. Külföldi lapszemle a Klubrádióban.

Az, hogy határozatlan ideig meghosszabbították a Fidesz tagsági jogainak a felfüggesztését az Európai Néppártban, arra utal, hogy a konzervatív pártcsalád továbbra is azzal küzd, miként kezelje a mérsékelt és a jobboldali szárny közötti ideológiai megosztottságot – írja a Politico című amerikai portál és lap európai kiadása.

A beszámoló kiemeli, hogy a néppárti vezetők hétfőn, azaz február 3-án Brüsszelben Donald Tusknak, az Európai Néppárt lengyel elnökének a javaslatára, többségi vélemény alapján egyeztek bele a felfüggesztés meghosszabbításába, amelynek indoka a magyarországi jogállamisági helyzet miatti aggodalom és a Brüsszel elleni retorika. Szavazás nem volt, az egyes pártvezetők állásfoglalása felszólalásaikban tükröződött – tájékoztatta a Politicót egy olyan tisztségviselő, aki jelen volt az ülésen...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.