2020. február 20., csütörtök

ÚJABB RÁDIÓK KERÜLTEK MÉSZÁROSÉKHOZ A VAJNA-ÖRÖKSÉGBŐL

MAGYAR HANG
Szerző: FARKAS MELINDA
2020.02.20.


A Rádió 1 megvásárlásával egy időben több vidéki rádióadót birtokló céget is megvett Schmidt Zoltán, a Mészáros–cégbirodalom egyik központi figurája, a Mészáros Lőrinc gyermeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. vezérigazgatója. Ezzel egyértelművé vált, hogy a vidéki rádiók nagy része is Mészáros köreihez kerül, így mostantól már a Mészáros–féle Rádió 1 adása szólhat majd szerte az országban – derül ki a legfrissebb cégadatokból. Bár az üzleteket már karácsony előtt néhány nappal nyélbe ütötték, a cégbejegyzésekre csak idén, január második felében került sor.

Azt a Média1.hu írta meg elsőként, hogy Schmidt Zoltán megvette az Andy Vajna egykori filmügyi kormánybiztos örököseinek cégbirodalmához tartozó Radio Holding Kft-t, és mivel ennek a cégnek a birtokában van a Rádió 1-et működtető Rádió Plus Kft is, így gyakorlatilag Mészáros köreihez került az egyik legnépszerűbb rádiócsatorna. Ezen az adón megy a leghallgatottabb rádióműsor, Sebestyén Balázsék reggeli produkciója is.

Azóta cégadatokból már látszik az is, hogy ugyanezen a napon (tavaly december 19-én) Schmidt megvásárolta az LB Rádió Kft-t is. Ez a cég eddig két médiajogász, Litter Zsuzsanna és Biró Balázs tulajdonában volt. Róluk a Média1.hu korábbi cikke szerint azt érdemes tudni, hogy a tavaly elhunyt Andy Vajnához köthetők, és a Rádió 1 jogászaiként is ismertek. Ez a cég nyerte el többek között több hajdúsági, valamint a keszthelyi, a szolnoki és a tatabányai rádiós frekvencia jogát is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.