2020. február 20., csütörtök

VÉDJEGYE A FONÁKSÁG – A 168 ÓRA 2020. FEBRUÁR 20-I SZÁMÁNAK LAPAJÁNLÓJA

168 ÓRA
Szerző: 168 ÓRA
2020.02.20.


Kérdéses, vajon komolyan gondolta-e Sándor György, amit legutóbbi előadóestjén mondott. Egyelőre nincs válasz, de nem hirdettek meg újabb színpadra lépést. De az biztos, hogy személyiségére és mondandójára ma is nagy szükség van.

Megmenekült a Római

Nem lesz mobilgát. Az új javaslat szerint, amelyet Dorosz Dávid és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes jegyez, minél előbb meg kell vizsgálni a Nánási út–Királyok útjára épülő védmű megvalósíthatóságát. Hosszú évek küzdelmére tett ezzel pontot az új kerületi és fővárosi vezetés. Civilek és ellenzéki politikusok a tiltakozás összes formáját bevetették már. A sötét hatalmi kivagyiság mintapéldája: ahogy erősödött a tiltakozáshullám, a városvezetés arroganciája is egyre látványosabb lett. A Fővárosi Közgyűlés úgy szavazott a nyomvonalról, hogy közben figyelmen kívül hagyta a petíciókat, lefújták a népszavazási kezdeményezést. A természetet látványosan ellenpontozza a rothadó, ember által épített környezet. Eddig ehhez sem lehetett hozzányúlni, mert változtatási tilalmat rendelt el a korábbi kerületi vezetés. Most megnyílt az út a teljes megújulás előtt. Milyen lehet az új Római? Egyáltalán: mi a baj a gáttal? Ezekre a kérdésekre is kerestük a választ.

Ne legyen népszavazás a dugódíjról

A jelek szerint politikusaink gyávák súlyos politikai kockázattal járó döntéseket meghozni, még akkor is, ha szó szerint élet-halál kérdésről van szó. Számukra a népszavazás csodaszer: az emberek kinyilvánítják akaratukat, a döntés kötelező érvényű. Ez alapozta meg a Brexitet, ugyanakkor persze a stockholmi dugódíjat is. A referendumokon tehát érték már meglepetések a világot. Vajon a budapestiek mi mellett tennék le voksukat?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.