2020. március 16., hétfő

A DIGITÁLIS OKTATÁST MOST TALÁLJÁK KI – A PEDAGÓGUSOK

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.03.16.


A digitális oktatás – mint olyan – kidolgozás alatt álló oktatási projekt, amit júniusban tervezett a kormány beindítani – ahogy ezt a miniszterelnök pénteken bejelentette – tehát nem létezik. Pontosabban személyre szólóan feladott lecke – a pedagógusoknak. Ezt pedig egyelőre ki-ki a saját kreativitása szerint igyekszik átültetni a gyakorlatba.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium például már egy hete átállt a távoktatásra; egyes intézményekben háromnapos felkészülési időt adnak maguknak a pedagógusok és csak ezt követően próbálják kialakítani a szisztémát, más helyeken a civilkezdeményezés jellemzi a pedagógusok perspektíváját.

Amit központilag ezzel kapcsolatban megküldtek az oktatási intézményeknek, az egy nesze semmi fogd meg jól – legalábbis a tanárok szempontjából: egyrészről elavult, másrészről soha senki nem fogja használni. Ami a leginkább örvendetes ebben a helyzetben, az a pedagógiai irányultságú öntevékeny szféra döbbenetes összezárása. A Facebook-on már létezett egy „Online otthonoktatás” nevű csoport, amelynek az intézménybezárás bejelentése előtti napon körülbelül négyezres létszáma volt – mára több mint 60 ezren kedvelik. Ennek rengeteg olyan pedagógus is tagja, akik már régebben képzik magukat, szerkesztettek távoktatási lehetőségeket, csak eddig nem találtak igazán egymásra. A civil pálya a minisztériumot megszégyenítő hatékonysággal működik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.