2020. március 12., csütörtök

A KORMÁNY SZERINT AZ ORVOSI KAMARA ZSAROL ÉS VALÓTLANSÁGOKAT ÁLLÍT VESZÉLYHELYZETBEN

444.HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2020.03.11.


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) úgy látja, hogy a Magyar Orvosi Kamara (MOK) veszélyhelyzetben zsarol és valótlanságokat állít.

A minisztérium a közleményében határozottan tagadta azokat, amik a kamara vezetőinek sajtótájékoztatóján hangzottak el. A MOK arra kérte a kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni fertőzésvédelmét biztosító eszközök beszerzéséért.
Az Emmi azt írta, minden kórházban bőségesen rendelkezésre állnak a megfelelő védőeszközök az orvosoknak, a nővéreknek és szakdolgozóknak. A mentők védőruhában viszik be azokat, akiknél felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja. A kórházakban védőruhás orvosok vizsgálják az embereket. További 60 ezer olyan speciális maszk van, ami a legnagyobb biztonságot garantálja azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik naponta szoros kapcsolatba kerülnek az új koronavírusos betegekkel és fertőzésgyanús emberekkel – sorolta az Emmi.

A tárca szerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ új eljárásrendje biztosítja, hogy a háziorvosok a lehető legkevésbé találkozzanak azokkal, akiknél felmerülhet a koronavírus-fertőzés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.