2020. március 9., hétfő

A KORONAVÍRUS EGYETLEN POZITÍVUMA, HOGY NEM JÖNNEK A LENGYELEK ORBÁNT ÜNNEPELNI

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: AMERIKAI NÉPSZAVA
2020.03.07.
Március 15-e és a polgári demokratikus forradalom meggyalázása volt minden évben, amikor egy illiberális fasiszta mondott ünnepi beszédet, aki felszámolta a sajtószabadságot és a törvény előtti egyenlőséget. A magát “márciusi ifjúnak” beállító koravén fasiszta, Orbán Viktor, buszokkal utaztatott Magyarországról is embereket, hogy a hazug beszédeit meghallgassák. Ennél is súlyosabb volt, hogy a lengyelországi elvbarátai jöttek Magyarországra ünnepelni a polgári demokrácia felszámolását és Magyarország diktátorát.

A koronavírus terjedése az egész világon a tömegrendezvények elhalasztását eredményezte. Ennek része, hogy ebben az évben nem tartják meg Budapesten sem a március 15-i megemlékezéseket, aminek egyetlen pozitív hozadéka, hogy nem illiberális fasiszták ünneplik a polgári szabadság, a jogállam és a sajtószabadság forradalmárait, akik mindezeket felszámolták. Külön ajándék, hogy a lengyel nacionalisták, akiknek kormánya ellen éppen olyan 7-es cikkely szerinti eljárás zajlik az Unióban, mint az Orbán-rezsim ellen az 1848-as vívmányok felszámolása miatt, már a rendezvény lemondása előtt bejelentették, hogy a koronavírus miatt nem mennek Budapestre ebben az évben a fasizmust megünnepelni, és Bem apó szellemét megtaposni.

Ennek mindenki csak örülhet, mert a lengyel szélsőségesek megjelenése zavarba ejtette a magyarokat Budapesten, mert vendégeket nem illik kelletlenül fogadni, a lengyel-magyar barátság pedig korábban a pozitív értékek mellett virágzott, ezért kínos a fasiszta Orbán lengyel elvbarátait szeretettel fogadni. Szívesebben látnánk a lengyel demokratákat március 15-én Budapesten a lengyel fasiszták helyett, akik beavatkoztak Magyarország belügyeibe. A magyar nép érdekei ellen való fasiszta rezsimet támogatnak, méghozzá a legnagyszerűbb magyar nemzeti ünnepen, amely magasan fölötte áll a keresztényfasizmus ünneplésévé züllött augusztus 20-i és az 1956-os forradalmat nyilas tartalommal megszégyenítő október 23-i mebemlékezéseknek. 1848 valóban fényes csillag, az emberi jogok, a liberális jogállam, a függetlenség és a szabadság ünnepe. Mindannak az ünnepe, aminek ellentéte Orbán fasiszta diktatúrája.

Ezért fájó, hogy a lengyel szélsőségesek a maguk szégyellnivaló Orbán iránti szimpátiáját éppen ezen a napon nyilvánították ki, immár évek óta tovább rombolva ennek a magyar nemzeti ünnepnek a tartalmát. Ha a lengyel keresztényfasiszták vagy a koronavírus között kellene választani, akkor természetesen a lengyeleket választanánk, mert a koronavírus idős és/vagy beteg emberek életét veszélyezteti, és az élet a legfontosabb, a legdrágább. De sajnos választani nem lehet, a koronavírust túl kell élni, amihez képest sovány vigasz, hogy legalább 1848 szellemiségét nem gyalázzák meg, a hagyományos lengyel-magyar barátsággal együtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.