2020. március 25., szerda

A MESÉKBEN MÁR NEM HISZÜNK

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.24.


...A mai nappal sem lett jobb a helyzet világszerte, Magyarország pedig egyre közelebb kerül a kritikus hetekhez, amikor óriási szükség lesz majd a védőfelszerelésekre, a szakemberekre, valamint a lélegeztetőgépekre. Az, hogy ezek valóban rendelkezésre állnak-e vagy sem, akkor fog pontosan kiderülni, amikor szükség lesz rájuk. Mert állíthatja a kormány, hogy minden a legnagyobb rendben van, ameddig tucatnyi szakember írja, hogy nincs fertőtlenítőszer, védőfelszerelés és elég lélegeztetőgép sem, addig nehéz optimistán várni az elkövetkezendő heteket. A kormányt azonban a leginkább mégsem ez, hanem a felhatalmazási törvény életbeléptetése hozza lázba, amelyet a tegnapi napon az ellenzék első körben leszavazott, ezzel haragra gerjesztve Orbánt és pártját.

Pedig ők elmondták, hogy ezen törvényi rendelkezés – amelynek időtartamát és hatályát az Európai Tanács elnöke szerint is korlátozni kell – a magyar nép érdekében szükséges és azt remélik, hogy minél előbb el fog jönni az a nap, amikor vissza lehet vonni a rendkívüli intézkedéseket. Remélni persze lehet, csak mivel a menekültválság miatt is a mai napig veszélyhelyzet van, ezért sok jóban nem érdemes reménykedni. Menekült ugyan már alig van, de ez a kormányt nem érdekli, hasonló lehet az elképzelés a vírus kapcsán is, ugyanis simán dönthetnek úgy, hogy ameddig az utolsó regisztrált koronavírus fertőzött meg nem gyógyul, addig nálunk veszélyhelyzet lesz. Ha nem tetszik az ellenzéknek, az az ő problémájuk, a törvény már életbe lépett, ezért annak visszavonása csak és kizárólag a kormánytól függ. És igen, van egy sor magyarázat arra, hogy ha akarják visszavonhatják, meg az alaptörvény, meg az anyám kínja, csak hát nem érdemes olyan álmokba ringatni magunkat, mintha Magyarországon demokrácia lenne.

Nem kellene úgy tenni, mintha Orbán egyébként nem lenne képes a lehető legdiktatórikusabb lépésre, ha megkapja rá a lehetőséget. Álmodoztunk már korábban eleget ahhoz, hogy mára felmérjük a valóságot. Ha a Fidesz valamit áttolt a parlamenten, onnantól kezdve a népnek kuss van. Tüntetgethetünk az utcákon, csak az nem fogja meghatni a kormányt, hiszen törvénybe foglalták a törvénytelenséget, visszavonni pedig csak és kizárólag az ő felhatalmazásukkal lehet azt. Hogy ezzel az állásponttal nem vagyunk egyedül, azt a Jobbik, DK, MSZP, Párbeszéd, Momentum és Liberálisok, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett által kiadott állásfoglalás is bizonyítja, amelyből most idéznék:...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.