2020. március 10., kedd

A PROPAGANDA OTT TART, MINTHA A KORONAVÍRUS NÁLUNK CSAK A RENDETLENKEDŐ IRÁNI DIÁKOK MIATT LENNE PROBLÉMA

444.HU
Szerző: haszanz
2020.03.10.


Idejönnek, fertőznek, nem tartják be a szabályokat, nem működnek együtt, székeket dobálnak. Ezek a Magyarországon tanuló iráni diákok, akikről nagyon részletes tájékoztatást adnak már napok óta az elvileg a hazai koronavírus elleni védekezésről szóló sajtótájékoztatón. 

A hivatalos statisztika is azt sugallja, hogy a koronavírus nálunk lényegében iráni betegség.

És nagyon simán húzzák át a kormány migránsellenes kommunikációját a koronavírusra azzal, hogy veszélyeztetik a magyarokat.

Miközben itt szó sincs menekültekről/migránosokról. Ezek olyan hallgatók, akik vagy egy kisebb vagyon fizetnek ki a magyar egyetemnek, vagy a magyar kormány által felkínált ösztöndíjprogramban vesznek részt.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján - amit valamilyen különleges oknál fogva nem egészségügyi szakember szokott levezényelni, hanem egy rendőr, aki maga is hosszan beszél a randalírozó irániakról - még az idegenrendészettől is felszólalt egy meghívott rendőr tábornok, hogy elmondja: kitoloncolhatják azokat a külföldieket, akik ellenszegülnek a közegészségügyi hatóság rendelkezéseinek.

Arról viszont egyetlen szó sem hangzik el, hogy az a csoda, ha a karanténban nem fertőződnek meg azok az irániak, akik tünetmentesek, de szoros kapcsolatban voltak a koronás irániakkal. Őket két hétig tartják megfigyelés alatt.
A hvg beszélt a karanténban lévő irániakkal. A beszámolójukból az derült ki, hogy a kifejezetten a gyanús fertőző betegek számára kialakított Dél-Pesti Centrumkórházban helyhiány miatt nem egyedül vannak elkülönítve, hanem 3-6 ágyas szobákban vannak összezárva. Információhiányra és arra panaszkodtak, hogy nem kapnak elég szappant, fertőtlenítőt és vécépapírt. (A vécépapír hiányát egy teszteredményre váró magyar beteg is megerősítette nekünk.)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.