2020. március 13., péntek

A TÖBBSÉGNEK NINCS VÉSZTARTALÉKA - NEM IS BAJ, HOGY KÁPÉBAN ÉS FOLYÓSZÁMLÁN TARTJUK A PÉNZT

AZ ÉN PÉNZEM
Szerző: Az Én Pénzem
2020.03.13.


A vészhelyzet még hónapokig fennállhat, és nemcsak a turizmusnak, hanem számos más ágazatnak is „kampó” lehet. Tömegek megélhetése kerülhet veszélybe, miközben a felmérések szerint mindössze a lakosság valamivel több mint harmadának van vészhelyzetre félretett pénze, a helyzet azonban ennél is rosszabb lehet. Ugyanakkor most jól jöhet, hogy a cihában és folyószámlán tartja pénzét a magyar.

A kormány arra készül, hogy a következő hetekben, hónapokban szükség lehet a szerdán meghirdetett veszélyhelyzet intézkedéseire - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtök reggel az M1 csatornán. Orbán Viktor miniszterelnök a héten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) fórumán pedig arról beszélt, hogy Kínának is 5-6 hónapjába telt a vírus megfékezése, ami itt júliust jelent, vagyis "a turisztikai szezon idén kampó". Így komoly gazdasági visszaesésre kell számítania annak, aki a szokásosnál jobban "hozzá van kötve" az emberek utazási kedvéhez.

De nemcsak a turizmus, hanem számos más ágazat is megsínyli majd a koronavírus járványt, aminek gazdasági recesszió lesz a következménye, és valójában a teljes társadalom megsínyli majd. Ha józanul végiggondoljuk az eddig meghozott és a környező országok, valamint Olaszország példája nyomán várható intézkedéseket, arra számíthatunk, hogy tömegek munkája kerül veszélybe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.