2020. március 5., csütörtök

AZ ÉG KÉK, A FŰ ZÖLD, A FIDESZ ISMÉT HAZUDIK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.05.


Ugyan már betöltöttem harmincadik életévemet, mégis magamat a fiatalok közé számítom. Már csak ezért is bátorkodom megszólalni Rácz Zsófia-témában. A 22 évesen, diploma nélkül államtitkár helyettessé kinevezett lány ügye már annak kirobbanásakor is tökéletesen bemutatta a Fidesz teljes agyhalálát a fiatalok kapcsán. Novák Katalinnak ugyanis az a nagyszerű gondolata támadt, hogy miért ne nevezzenek ki egy tapasztalat nélküli, jóformán tinédzser lányt, hogy majd ő képviselje a magyar fiatalok érdekeit. A nagyszerű terv azonban már a bejelentés napján csődöt mondott, olyannyira, hogy még a saját szavazóik között is voltak olyanok is, akik nem helyeselték Rácz kinevezését. A fiatalok pedig elég egyértelműen kifejezték, hogy nem tartanak igényt az új helyettes államtitkárra.

Noha lehet, hogy Facebook oldalán és a róla szóló cikkek alatt rokonai, barátai és diáktársai kiálltak mellette – hogy milyen egy nagyszerű ember ez a Zsófia – csak hát a valóság akkor is szembejön, ha az ember megpróbálja ez elől elzárni magát. Kinevezését követően ugyanis az Index úgy gondolta, hogy megpróbálja szóra bírni, hiszen a Mandinernek is adott egy nagyszerű interjút, akkor biztosan van mondanivalója az ország legolvasottabb online portálja számára is. Tévedtek. Mert ugyan megpróbálták két, elviekben sajtónyilvános eseményen is elcsípni a fiatal lányt, de az eseményt egyszer lemondta, máskor pedig inkább nem válaszolt egyetlen kérdésre sem.

Erről – vagyis, hogy egy közszolga nem válaszol újságírói kérdésekre és nem tart sajtónyilvános beszélgetéseket – az Index egy cikkben megemlékezett, amit a frissen kinevezett helyettes államtitkár egyszerűen álhírnek nevezett. Bejegyzésében elszórt egy pár emojit és LOL-t, de ezzel maximum magát tette nevetségessé, nem a fiatalokat szólította meg. De elég a közösségi médiában lévő jelenlétét elemezni ahhoz, hogy meglássuk, mennyire fogalma nincs a mai fiatalokról. Kezdjük ott, hogy Facebook oldalának neve: Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár. Na most, melyik fiatalért felelős? Mert beszédei nem nyilvánosak, arról csak utólag számol be – az Index észrevétele szerint- és ott is csak fideszes potentátokkal és vélhetően a hozzájuk tartozó kopaszokkal jelenik meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.