2020. március 13., péntek

AZ ISKOLÁK BEZÁRÁSÁVAL ÉS TÖBB TESZTELÉSSEL JELENTŐSEN LASSÍTHATÓ A KORONAVÍRUS TERJEDÉSE ÉS CSÖKKENTHETŐ A HALÁLOZÁSI ARÁNY

ÁTLÁTSZÓ / DO TOHO
Szerző: BŐTÖS BOTOND
2020.03.12.


Az iskolák azonnali bezárásának elmulasztásával és a tömeges tesztelések hiányával az Orbán-kormány nem a megoldás, hanem a probléma részévé válhat.

Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány szerdán. Bezárták az egyetemeket, csütörtöktől, az egyetemi oktatás csak távoktatásként történhet. Felfüggesztették a Határtalanul programot és megtiltották az iskoláknak a külföldi kirándulásokat is. Ezeket az intézkedéseket üdvözölni lehet, de az ellenzéki pártok szerint nem elégséges a kormány reagálása. A Jobbik az iskolák, óvodák bezárást követeli, a DK szerint a koronavírus tesztek elvégzését kellene kiszélesíteni.

A magyar kormány legfontosabb feladata az lenne, hogy csökkentse az olyan emberek számát, akik fertőzötté válhatnak és továbbadhatják a koronavírust. Ezt három lépésben lehet megtenni.

Az emberek közötti kapcsolatot csökkentésével. Például iskolák bezárásával.
A fertőzöttek sokkal korábbi azonosításával és karanténba helyezésével, és nem napokkal azután, amikor a fertőzött napokon át a vírust már elterjesztette. De ez csak úgy lenne lehetséges, ha sokkal nagyobb számú emberen végezzük el a tesztet.
Harmadik lépésként pedig a gyakori kézmosás mellett a kritikus közterek és felületek intenzív fertőtlenítésével...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.