2020. március 13., péntek

NEM ZSAROLHATJA A MINISZTERELNÖK AZ EGÉSZSÉGÜKÉRT AGGÓDÓ TANÁROKAT A FIZETÉSÜKKEL!

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2020.03.13.


Orbán Viktor ma reggel reagált azokra a felvetésekre (amelyek többek között a két pedagógus szakszervezettől jönnek), hogy be kellene zárni az iskolákat a koronavírusjárvány miatt.

Orbán szerint ez több okból sem lehetséges. Egyrészt, mert akkor véget érne a tanév, mivel nehéz lenne újraindítani a rendszert, másrészt szerinte a diákok nem érintettek a járványban, harmadrészt azért, mert akkor fizetésnélküli szabadságra kéne küldeni a tanárokat. Előhozott még valami nekem teljesen érthetetlen érvet is, hogy mivel külföldiek hozták be a vírust, ezért kell csak az egyetemeket leállítani (jegyezzük meg, tegnap óta ez sem igaz, hiszen a 13. beteget Magyarországon feltehetően a külföldön síelő kollégái fertőzték meg). Elég felháborító, hogy a cselekvés alól egy migránsozós érvvel akar kibújni a miniszterelnök.

Még mielőtt ezekre a kijelentésekre reagálnék, szeretném leírni, vannak érvek amellett, hogy ne zárjuk be az iskolákat. Kérdés, hogy a még dolgozó emberek hova raknák a gyerekeiket, vagy hogyan kapnának a szociális étkeztetésben résztvevő gyerekek meleg ételt. Az általános leállás ellen pedig erős érv a brutális gazdasági kár, amit ez okozna. Ezeket nyilván a kormánynak mérlegelnie kell, és nem is mondanék semmit arról, mi a helyes döntés, hiszen szerencsére nem nekem kell ezeket meghozni.

Viszont azt tudjuk, hogy butaság, hogy az iskolákat azért nem zárjuk be, mert a gyerekek nem érintettek a vírusban. Az iskolában ugyanis nem csak gyerekek vannak. A gyerekek nem saját magukat oktatják, nem saját maguk főzik az ételt, üzemeltetik a büfét, vannak a portán, tartják fenn az informatikai rendszert, takarítanak és így tovább. Tehát az iskolák nyitva hagyása nem csak a gyerekeket érinti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.