2020. március 18., szerda

DUPLÁJÁRA NŐNEK A VALLÁSI KÖZVETÍTÉSEK A DUNA TV-N ÉS A KOSSUTH RÁDIÓBAN

HÍRKLIKK
Szerző: HÍRKLIKK / MTI
2020.03.18.


A jelenlegi helyzetre tekintettel, múlt vasárnap óta több vallási műsorral jelentkezik a közmédia: az elmúlt hétvégén már közvetítettek katolikus misét és protestáns istentiszteletet is a közmédia délutáni sávjában, a Duna Worldön és a Kossuth Rádióban. Ezentúl pedig vasárnap délelőttönként lesz látható a Duna Televízió történetében először, mind katolikus mise, mind pedig protestáns istentisztelet is.

A vasárnapi közvetítések mellett, minden hétköznap a Duna Televízió egy tíz perces napi áhítattal jelentkezik fél nyolctól. Az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd. A Napi áhítat adásának ismétlése este 19.50 perctől a Kossuth Rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, míg a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.

„A közmédia szeretné segíteni a hívő embereket, hogy otthonukban is hozzájussanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében, vasárnaponként duplájára, bizonyos értelemben négyszeresére növeljük az istentiszteleti alkalmak közvetítését" – mondta Mucsányi János, az MTVA vallási főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy így a rádióban délelőtt és délután is lesz mise vagy istentisztelet közvetítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.