2020. március 18., szerda

NÉGYFÉLE MÓDON ÉRHET VÉGET A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: narancs.hu
2020.03.17.


Reméljük, nem a legrosszabb forgatókönyv fog bekövetkezni.

Négyféle módon érhet véget a koronavírus-járvány – erről beszéltek amerikai szakértők a The Daily Beast című lapnak.

William Haseltine, az ACCESS Health International nevű egészségügyi think tank elnöke szerint ez a négy verzió a következő:
- az időjárás változásával eltűnik a járvány;
- mindenki megfertőződik, aki csak megfertőződhet, így a vírus nem tud tovább terjedni;
- kifejlesztik a koronavírus elleni oltást;
- kifejlesztenek olyan gyógyszereket, amelyekkel megelőzni és kezelni lehet a betegséget.

A szakértők véleménye egyelőre eltér arról, hogy hogyan fog reagálni a vírus az időjárásváltozásra. Míg a lapnak nyilatkozó egyik epidemiológus nem tartja valószínűnek, hogy a koronavírus is szezonális lenne, egy másik szerint van okunk azt feltételezni, hogy a melegebb és csapadékosabb időjárás beköszöntével lassabban fog terjedni a vírus, kevesebb lesz az esetszám is, az élet pedig visszatérhet a normális kerékvágásba.

Legrosszabb forgatókönyv

Nagyon is elképzelhető azonban, hogy a vírus nyáron is terjedni fog, és bekövetkezik az epidemiológusok által „legrosszabb forgatókönyvnek” nevezett változat, amely szerint addig terjed a járvány, amíg mindenki meg nem fertőződik, aki csak megfertőződhet. Ez az egyik megkérdezett epidemiológus szerint a népesség 40-70 százalékát jelentené a következő hónapokban, 2 százalékos halálozási rátával, amely világszerte így is rengeteg halálesetet jelentene...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése