2020. március 21., szombat

EGÉSZSÉGVÉDELEM ÉS GAZDASÁG

HÍRKLIKK
Szerző: PETSCHNIG MÁRIA ZITA
2020.03.21.


Március 17-én (már a dátumok is nagyon fontosak lettek) este megszólalt Varga Mihály mint a pénzügyi akciócsoport vezetője és „beszámolt” a csoport első üléséről. A beszámolt szót azért tettem idézőjelbe, mert a híradásból mindössze azt tudtuk meg, hogy

- kik vettek részt az ülésen, ami teljesen érdektelen ilyen időkben;

- jelenleg sokkal jobb állapotban van a gazdaság, mint volt 2008-2009-ben, ami igaz, de a mai válság fenyegetőbb, mint az akkori;

- megkezdték a 2020-as költségvetés áttervezését és a 2021. évi összeállítását; ennek a munkának szerinte az a célja, hogy a megszülető kormányintézkedések mögött valós fedezet legyen.

Ennyi!

Magyarán semmi! Semmi arról, hogy az egyre élesebbé váló vészhelyzetben mire számíthatnak a vállalkozások és a háztartások. Ugyanezt a semmitmondó választ adta Tállai András is az egyik jobbikos képviselő írásbeli kérdésére, noha a képviselő konkrét információkra kérdezett rá. Csupán annyival egészítette ki Tállai András a miniszter bejelentését, hogy közölte: lesz majd gazdaságvédelmi akcióterv.

Ezt a gazdaságvédelmi akciótervet lassan háromnegyed éve lebegteti előttünk a kormány. Pontosabban Orbán Viktor, aki Tusványoson húzta elő először a mézesmadzagját, amit akkor sem értettem. Hiszen éppen csak, hogy elfogadták a 2020-ra szóló költségvetést, s máris annak felülírását tervezik? Akkor persze még arról volt szó, hogy a külső konjunktúra lassulásának ellensúlyozására lesz majd ez év tavaszán, és ha kell őszén is egy-egy akcióterv. De, hogy ennek mi lett volna a tartalma – már soha nem tudjuk meg. Ki is merült ugyanis a kormányzati munka e programnak, mint megváltónak a kommunikációjában. Mostanra a meghosszabbított akcióterv-lebegtetés végképp érthetetlen, hiszen készül a 2020-as költségvetés átdolgozása. Ezek szerint, ettől függetlenül, vagy/és emellett lesznek még akciótervek is?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.