2020. március 26., csütörtök

„EZEK A TÁBORI ÁGYAK HASZNÁLHATATLANOK, SZEMFÉNYVESZTÉSRE VALÓK!” – MONDTA EGY FŐORVOS

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: BOD TAMÁS
2020.03.26.


Olcsó blöffnek és szemfényvesztés nevezte azokat a tábori ágyakat egy magas rangú egészségügyi forrásunk, amelyeket az Operatív Törzs állított fel Hungexpo G pavilonjában. Orosvári Zsolt, kórházakba pótágyakat szállító civil aktivista szerint az X-lábú ágy úgy, ahogy van alkalmatlan „bevetésre”.

„El sem tudom képzelni, hogyan folyik majd terápiás kezelés ezeken az pótágyakon? Megmondani sem tudom, lélegeztető gépeket, monitorokat és minden, ami a betegellátásához szükséges, miképpen illeszthetők össze ezzel az ideiglenes ággyal. Nem kekeckedek, nem keresek a kákán is csomót, tudom, hogy nagy a baj és alig van már idő, de ezek az ágyak önmagukban is veszélyesek, könnyen le lehet róluk esni. De amit ezek demonstratív felállítása és bemutatása körül a kormányzat tesz, az pénzpocskolás és ostobaság” – mondta a narancs.hu-nak egy neve mellőzését kérő főorvos, aki évtizedekig volt kiemelt vezető pozícióban, s korábban a megelőzésben, a terápiás kezelésben és a járványügyben is nagy tapasztalatokat szerzett.

A nyugalmazott főorvos azok után kereste meg portálunkat, hogy kedden fotókat közöltünk arról, ahogy az Operatív Törzs ilyen ágyakkal rendezte be a Hungexpo G pavilonját miután a budapesti vásárvárost működtető tulajdonosok felajánlották ingatlant. Az Operatív Törzs azt kommunikálta, hogy „egészségügyi ellátó helynek készíti elő” a jókora kiállítási teret...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.