2020. március 28., szombat

FALUS: EZ A KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS NINCS RENDESEN VÉGIGGONDOLV

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2020.03.28.


„Nem tudom, hogy a járvány-ellenes küzdelem ürügyén milyen apparátusokkal, milyen adatokat és hangulatjelentéseket gyűjtenek be, de az biztos, hogy elsősorban nem a járvánnyal foglalkoznak, nem az azzal kapcsolatos döntésekre fókuszálnak, a saját hatalmuk bebiztosítása zajlik” – reagált Falus Ferenc járványügyi szakember, volt országos tiszti főorvos megkeresésünkre. Az is biztos, hogy a saját politikai családjukon belül rendelkezésre álló szakembereket sem használják megfelelően, amire példa, hogy Mikola Istvánt nem rendelték haza Canberrából, hogy segítse a koronavírus-ellenes munkát. Az Orbán által ma bejelentett intézkedést sem igazán érti.

„Ez az egész nincs rendesen végiggondolva” – szögezte le Falus Ferenc az Orbán Viktor által a Kossuth rádióban bejelentett, s azóta a Magyar Közlönyben is megjelent kormányrendeletről. Mint portálunk is beszámolt róla, a jogszabály értelmében, holnap kijárási korlátozás lép hatályba, rengeteg érdekes kivétellel. Egy példával illusztrálta véleményét: „Éjjel kettőkor azt mondhatom a rendőrnek, hogy műkörmöshöz megyek, s ő legfeljebb annyit tehet, hogy megvár, majd visszafelé megnézi, hogy szép lett-e a körmöm. Ha nincs megcsinálva, el kell fogadnia, hogy éppen zárva találtam a műkörmöst. A dohányboltba éjjel-nappal be lehet menni, de a közértbe a 65 éven felüliek csak 9 és 12 között, a fiatalabban pedig csak előtte vagy utána. Ráadásul vidéken csupán 8-12 között vannak sok helyütt nyitva a bolt” – mutatott rá a járványügyi szakértő.

Nem tudta megfejteni a választ a kérdésünkre, hogy mi történhetett egy nap alatt, hiszen tegnap még határozottan tagadták, hogy szükség lenne kijárási tilalomra (igaz, nem korlátozásokra kérdezett rá a sajtó). Csupán annyit jegyzett meg, hogy Orbán egy se füle, se farka mondatot mondott a Kossuth rádióban ma reggel, azt, hogy „Az eddigi korlátozások eredményesek voltak, a járvány előtt 500 ezer volt az emberi kontaktusok száma, és ez leesett 50 ezerre”. De mi ez a szám? Miről beszél? Milyen kontaktusokról? – sorolta a kérdéseket Falus. Levonta a következtetést: „Igyekeznek ötleteket begyűjteni, s nagyon jól látszik, hogy nem megtervezetten, nem átláthatóan hozzák az intézkedéseket”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.