2020. március 29., vasárnap

FLÓRA ÉS A VÍRUS

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Pável Melinda
2020.03.29.


Minél több nap telik el a korlátlan felhatalmazás nem megszavazása óta, annál valószínűbbnek tartom, hogy itt semmi, de tényleg semmi nem történik véletlenül. Emlékszünk még az esetre, ami miatt Demeter Mártát perbe fogták, mert kiszivárogtatta a nemzetbiztonságilag fontos információt, mi szerint létezik egy Orbán nevű katonatiszt és van neki egy Flóra nevű lánya, aki egy honvédségi repülőgéppel tért vissza Ciprusról. A képviselő a névazonosság alapján feltételezte, hogy a miniszterelnök lányáról van szó – hogy tényleg létezik-e a kérdéses békefenntartó és van-e neki lánya, az nem bizonyosodott be, végül is elképzelhető, az viszont kevésbé érthető, miért kerekedett ebből ekkora hírverés, hacsak azért nem, hogy ezzel a túl kotnyeles képviselőt móresre tanítsák. Feltételezem, hogy ügyesen megszervezett csapdáról volt szó, amelybe a gyanútlan képviselő szépen belesétált.

Most ismét egy mestertervet láthatunk megvalósulni. A korlátlan idejű felhatalmazásról szóló törvényjavaslatot be lehetett volna terjeszteni korábban, hogy rendes ügymenetben tárgyalják, vagy ki kellett volna várni, amíg napirend szerint sorra kerül, így viszont remek lehetőség kínálkozott az ellenzék megtaposására. A napirendtől való eltérést ugyanis a négyötödnek kellett volna megszavaznia, az pedig várható volt, hogy ezt az ellenzék nem fogja megszavazni, így máris listázni lehet, kik a hazaárulók, a nemzet ellenségei. Ha megszavazták volna, az elveik és a normalitás ellen való lett volna, de mert nem szavazták meg, majd a jövő héten a 133 bátor ember úgyis megszavazza, tehát a kormánypártoknak semmi veszíteni valójuk nem volt, na jó, volt itt egy pár napos hézag, amikor elviekben eluralkodhatott volna a fejetlenség – bár ez elképzelhetetlen, de azért a kormány sebtiben megoldotta a problémát. Ha már ők nem vették ezt előre figyelembe.

A kormánymédia összes felületén és csatornáján egymást váltják a szakértők, akik versenyt pocskondiázzák az ellenzéket. Bármilyen sarokból elindulva jutnak el ugyanahhoz a végeredményhez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.