2020. március 12., csütörtök

HORVÁT KÓRHÁZI CSODA KELLEMETLEN KÖVETKEZMÉNYEKKEL

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.03.12.

...„Pár éve Makarskán nyaraltunk a családommal. Az első este sikerült egy kagylós kaja után egy két napig tartó hányás-hasmenés kombót összeszednem. A harmadik naptól rendben voltam.

Egyik nap délelőtt a kisfiammal snorkelezés közben nagyon furcsán kezdett verni a szívem. Alapból van egy jóindulatúnak ítélt szívritmuszavarom, de ez más volt. Sietve kiúsztam a partra, nehogy nagyobb baj legyen és felmentem a hotelszobába.

Próbáltam minden eddigi „trükköt” a ritmuszavar ellen (magnézium, mozgás, pihenés, séta a folyóson). Semmi nem használt. Mondtam a feleségemnek, hogy bemegyek az ügyeletre a kórházba, Ő maradjon a kicsikkel majd jövök.

Magamhoz vettem a kis táskámat (utólag kiderült szerencsémre), és ahogy voltam fürdősortban, papucsban besétáltam a kórházba. Az ottani ügyeleten mentőorvosok látnak el ügyeletet, akik megvizsgáltak és kiderült, hogy pitvarfibrillációm van.

Kaptam gyógyszert, carotis masszást, és pihentettek kb. 1 órát. Majd közölték, hogy ez nem múlik, de innen kardiológus kellene, aki pedig Splitben van. Okés, mondom akkor odamegyek, csak előtte a szállodába a kocsiért és átöltözni. Áááá, arról szó sem lehet, majd egy mentő átvisz mindjárt.

Kérdésemre, hogy hogy jövök vissza onnan (kb. 70 km), azt mondták, a betegszállító visszahoz. Tessék jönni, ott a mentő és mehetünk. Beültem, majd azonnal szóltak, hogy ez nem busz és feküdjek le.

EKG rámcsatolva, szirénázva indulás! Annyit tudtam tenni, hogy az ágyon fekve és leszíjazva írtam a páromnak egy sms-t, hogy mi a helyzet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.